Τιμώρησαν εκπαιδευτικό που δεν είχε internet για τηλεκπαίδευση – Μια απόφαση που ανοίγει επικίνδυνο δρόμο

Κοινωνία 0

Πενθήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα

Τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση πέντε εργάσιμων ημερών στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση. Η διάταξη, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, θα ισχύει από 24 Μαΐου.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση γίνεται «προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ να καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την μετάταξή τους».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ενόψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας, αντέδρασαν με κινητοποιήσεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο Αθήνας όπου και κήρυξαν επ' αόριστον κατάληψη του ιδρύματος.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία