Thumbnail
Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια από τις σαράντα τέσσερις (44) λίμνες και ποτάμια τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ιδιώτες

Το ίδιο νομοσχέδιο, μέσω του οποίου ρυθμίζεται η ιδιωτικοποίηση ελληνικών παραλιών, ανοίγει τον δρόμο και για την ένταξη ποταμιών και λιμνών στο ίδιο καθεστώς. Στο στόχαστρο και η Λίμνη Ν. Πλαστήρα με τις παραλίμνιες όχθες της και τις ζώνες προστασίας.
Η λίμνη Πλαστήρα είναι μια από τις σαράντα τέσσερις (44) λίμνες και ποτάμια τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ιδιώτες προς τουριστική ή άλλου τύπου ανάπτυξη. Η είδηση περιλαμβάνεται στο άρθρο 2 του σχετικού νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναμένεται να αποτελέσει οικολογική βόμβα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα ευαίσθητα οικοσυστήματα ποταμών και λιμνών.
Αναφορικά με  τη λίμνη Πλαστήρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής υδροδοτούνται δέκα χιλιάδες (100.000)  και πλέον κάτοικοι.

Φρόσω Παύλου - ΕΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πηγή: ertopen.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραπέζι με ψάρια και φαγητά
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων
Τι τρώμε τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα – Τα πιάτα, τα έθιμα και οι γεύσεις που επιμένουν στον χρόνο
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων
Γιώργος Παπαδάκης
Γιώργος Παπαδάκης: Συγκλονιστικό αντίο στο «Καλημέρα Ελλάδα» – Με μαύρα οι παρουσιαστές
«Έφυγε ο μύθος της ελληνικής δημοσιογραφίας» - Το τελευταίο αντίο από το «Καλημέρα Ελλάδα» στον πατριάρχη της ενημέρωσης Γιώργο Παπαδάκη (Βίντεο)
Γιώργος Παπαδάκης: Συγκλονιστικό αντίο στο «Καλημέρα Ελλάδα» – Με μαύρα οι παρουσιαστές