ειδικη αγωγή
Thumbnail
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε λίγη ώρα είναι πιο επιζήμια για την υγεία απ’ ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες, ιδίως για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, δύο έως τρία ποτηράκια κρασί μέσα σε μία ώρα μπορεί να πλημμυρίσουν το αίμα με τοξίνες, οι οποίες προέρχονται από μικρόβια που διαπερνούν το τοίχωμα του εντέρου και μπαίνουν στο αίμα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (UMASS), οι οποίοι εξέτασαν τις επιδράσεις της απότομης κατανάλωσης αλκοόλ σε 11 άνδρες και 14 γυναίκες, που δεν έπασχαν από προβλήματα υγείας. Οι εθελοντές ήπιαν γρήγορα αρκετό αλκοόλ ώστε να ξεπεράσουν μέσα σε μία ώρα τα επίπεδα του οινοπνεύματος στο αίμα τους τα όρια του αλκοτέστ. Οι ερευνητές έπαιρναν δείγματα αίματος από τους εθελοντές κάθε 30 λεπτά και επί τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ η δειγματοληψία επαναλήφθηκε 24 ώρες αργότερα. Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «PLoS One», η γρήγορη κατανάλωση αλκοόλ οδήγησε σε ταχεία αύξηση των επιπέδων των ενδοτοξινών στο αίμα, ενώ εντοπίστηκε και βακτηριακό DNA - με τις συνέπειες αυτές να είναι εντονότερες στις γυναίκες απ' ό,τι στους άντρες.

Οι ενδοτοξίνες είναι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο τοίχωμα ορισμένων βακτηρίων και απελευθερώνονται όταν πεθάνει το βακτήριο. Η δε εμφάνιση βακτηριακού DNA στο αίμα, υποδηλώνει ότι ορισμένα βακτήρια είχαν διαπεράσει το έντερο και είχαν εισέλθει στο αίμα. Όλ’ αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο παρήγαγε κύτταρα που σχετίζονται με τον πυρετό, την φλεγμονή και την καταστροφή των ιστών. «Ανακαλύψαμε ότι μία και μόνη συνεδρία υπερκατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει ανοσοποιητική αντίδραση, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία κατά τα άλλα υγιών ανθρώπων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζάιονυϊ Ζάμπο, καθηγήτρια στον Τομέα Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του UMASS. «Αυτό σημαίνει ότι η υπερκατανάλωση αλκοόλ σε λίγη ώρα είναι πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι νομίζαμε έως τώρα». Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να μεταβολίζει 1 ποτό την ώρα και γι’ αυτό κάθε ποσότητα πέραν αυτής θεωρείται επιζήμια.

 Πηγή: boro.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες