Οικονομική κατάρρευση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Ερχονται νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" προέβλεψε πως από τον Σεπτέμβρη που έρχεται ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται κυρίως στην περιφέρεια θα αρχίσουν να καταρρέουν λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η αξιολόγηση θα λειτουργησει ως πολιορκητικός κροιός, με σκοπό να εμπεδωθούν τα λουκέτα, οι συγχωνεύσεις και οι περικοπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη, με έγγραφο που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΔΙΠ έχει ζητήσει από όλα τα ανώτατα ιδρύματα να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής του, καταγράφοντας τμήματα, προσωπικό και φοιτητές. Οπως ανέφερε το στέλεχος της ΑΔΙΠ, τα ιδρύματα θα κάνουν αναγκαστικά από μόνα τους γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ