Thumbnail
Έδωσαν εντολή για εκκένωση της πόλης - 6 νεκροί σύμφωνα με πληροφορίες

Μάχες έχουν ξεσπάσει αυτή τη στιγμή, έξω από το Σλάβιανσκ μετά την επέμβαση Ουκρανικών στρατευμάτων στις ανατολικές περιοχές της χώρας όπου μαίνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τον τελευταίο μήνα. Αμέσως μετά το πραξικόπημα και την άνοδο των εθνικιστών με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών αντέδρασαν με κινητοποιήσεις και καταλήψεις κτιρίων,  ζητώντας την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών τους από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν, πρίν από λίγο έκανε λόγο για χούντα της κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία στρέφεται κατά των άμαχων διαδηλωτών.

 «Εάν το καθεστώς έχει ξεκινήσει στρατιωτική δράση ενάντια στον άμαχο πληθυσμό της χώρας, αυτό θα είναι χωρίς αμφιβολία ένα σοβαρό έγκλημα», είπε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν ένα σκηνικό μάχης σώμα με σώμα. Καπνοί και φωτιές παντού.

Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Ουκρανίας, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένα αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που προώθησε, σήμερα, το Κίεβο.

Μόλις έγινε γνωστό πως ουκρανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Σλαβιάνσκ, μια από τις πόλεις που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές το Euronews μετέδωσε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης.

Ukrainian special forces take position in the eastern Ukrainian city of Slavyansk on April 24, 2014 (AFP Photo / Kirill Kudryavtsev)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα