Thumbnail
Για προπαγάνδα των ΗΠΑ μιλούν στελέχη του στρατού

Επιμέλεια: AlfaVita.gr

Τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενο την ενδεχόμενη προετοιμασία για Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, διέψευσε η Ρωσία, απαντώντας ότι προέρχονται από στρατιωτικές ασκήσεις του 2013.

Οι φωτογραφίες, τις οποίες αναπαρήγαγαν όλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ήταν ένα από τα όπλα που ισχυροποίησαν την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ, που εδώ και καιρό προωθεί, για να ενισχύσει τις ΝΑΤΟικές βάσεις της γύρω από τη Ρωσία.

Κάποιες ασπρόμαυρες και κάποιες έγχρωμες, δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη,  με την ημερομηνία και την τοποθεσία να αναγράφεται πάνω τους.  Συγκεκριμένα, υποτίθεται πως έχουν τραβηχτεί την περίοδο, από 22  μέχρι 27 Μαρτιου του 2014. Υπάρχει ακόμα μία, η οποία έχει ημερομηνία 2 Απριλίου 2014 και δεν έχει δημοσιευτεί παρά μόνο από μερικά δυτικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Ρώσικου στρατού, επιβεβαιώνεται ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες όντως τραβήχτηκαν στη νότια Ρωσία και ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αυτές είναι πράγματι Ρώσικες.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν τραβηχτεί 8 μήνες πριν.

«Αυτές οι φωτογραφίες, οι οποίες διανέμονται από το ΝΑΤΟ, δείχνουν Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες από τη Νότια στρατιωτική ζώνη, οι οποίες το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνου πήραν μέρος σε αρκετές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ουκρανικών συνόρων», είπε ο αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου του Ρώσικου στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

AFP Photo / Digital Globe

AFP Photo / Digital Globe

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinitopoiiseis_ntountouka-.jpg
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
Διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου 2025 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
Υπουργείο Παιδείας: Νέα απόφαση για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών σε φυλακές
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
περιπολιο
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
Τα πλάνα παρουσιάζουν έναν άνδρα και μία γυναίκα να ερωτοτροπούν σε κοινή θέα
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)