Thumbnail
Προς εκτόνωση δείχνει ότι κατευθύνεται η κατάσταση στην Παιδεία. Επιστρέφουν στην εργασία τους τη Δευτέρα οι διοικητικοί του ΕΜΠ, απόφαση για νέες απεργίες πήραν στο ΕΚΠΑ μέσα σε κλίμα διαξιφισμών και αποχωρήσεων. Η κυβέρνηση απορρίπτει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Απερρίφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο επιστράτευσης που είχε τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός φαίνεται να στηρίζει τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τη βάση διαλόγου που ο τελευταίος έχει προτείνει.

Επιπλέον, ανεπίσημες πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι η επιστράτευση δεν ε«επιλέγεται ως μέτρο αντιμετώπισης».

 
Την ίδια ώρα, η κατάσταση μάλλον εκτονώνεται καθώς στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.
 
Οι διοικητικοί του ΕΜΠ αποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργείου και προχωρούν στην υλοποίησή τους με βάση το νομικό χάρτη που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου και της διαπραγματευτικής ομάδας του ιδρύματος από την προηγούμενη εβδομάδα. Αποφασίστηκε επίσης να συγκαλείται γενική συνέλευση των διοικητικών για να παρακολουθείται η εξέλιξη της συμφωνίας.
 
Από το «μέτωπο» του ΕΚΠΑ, η συνέλευση των διοικητικών ολοκληρώθηκε με διαξιφισμούς και αποχωρήσεις από την πλειοψηφούσα παράταξη και το προεδρείο του συλλόγου. Η απεργιακή επιτροπή τάχθηκε υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ενώ το προεδρείο του συλλόγου αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά.
 
Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
Αυστηρή προειδοποίηση από το ΕΑΠ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων – Στο στόχαστρο η παράνομη διακίνηση διδακτικού υλικού
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
κλειστα σχολεια
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
Μικρή «ανάσα» ξεκούρασης παίρνουν οι μαθητές - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο και γιατί
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
ευα ζωγραφάκη
«Έφυγε» η Εύα Ζωγραφάκη — Η μαχήτρια εκπαιδευτικός που νίκησε την αδικία, αλλά λύγισε καθ’ οδόν για το μάθημά της
Ήταν από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που το 2013 βίωσαν την πιο σκληρή όψη των μνημονίων: τη διαθεσιμότητα.
«Έφυγε» η Εύα Ζωγραφάκη — Η μαχήτρια εκπαιδευτικός που νίκησε την αδικία, αλλά λύγισε καθ’ οδόν για το μάθημά της
Αυτοκίνητο
Νέο σήμα στους δρόμους: Τι πρέπει να ξέρετε για την τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα
Νέο οδικό σήμα: Τι σημαίνει η τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα
Νέο σήμα στους δρόμους: Τι πρέπει να ξέρετε για την τριγωνική πινακίδα με τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα