Thumbnail
Προς εκτόνωση δείχνει ότι κατευθύνεται η κατάσταση στην Παιδεία. Επιστρέφουν στην εργασία τους τη Δευτέρα οι διοικητικοί του ΕΜΠ, απόφαση για νέες απεργίες πήραν στο ΕΚΠΑ μέσα σε κλίμα διαξιφισμών και αποχωρήσεων. Η κυβέρνηση απορρίπτει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Απερρίφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο επιστράτευσης που είχε τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός φαίνεται να στηρίζει τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τη βάση διαλόγου που ο τελευταίος έχει προτείνει.

Επιπλέον, ανεπίσημες πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι η επιστράτευση δεν ε«επιλέγεται ως μέτρο αντιμετώπισης».

 
Την ίδια ώρα, η κατάσταση μάλλον εκτονώνεται καθώς στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.
 
Οι διοικητικοί του ΕΜΠ αποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργείου και προχωρούν στην υλοποίησή τους με βάση το νομικό χάρτη που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου και της διαπραγματευτικής ομάδας του ιδρύματος από την προηγούμενη εβδομάδα. Αποφασίστηκε επίσης να συγκαλείται γενική συνέλευση των διοικητικών για να παρακολουθείται η εξέλιξη της συμφωνίας.
 
Από το «μέτωπο» του ΕΚΠΑ, η συνέλευση των διοικητικών ολοκληρώθηκε με διαξιφισμούς και αποχωρήσεις από την πλειοψηφούσα παράταξη και το προεδρείο του συλλόγου. Η απεργιακή επιτροπή τάχθηκε υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ενώ το προεδρείο του συλλόγου αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά.
 
Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα