Thumbnail
Συγκλονιστική επιστολή της οικογένειας της δασκάλας: "Ούτε συλλυπητήρια δεν μας είπαν"

Ευθύνες στις τοπικές αρχές καταλογίζει ο θείος της 27χρονης δασκάλας, που έχασε τη ζωή της στη Ρόδο, αποκαλύπτοντας ότι ούτε τηλέφωνο για τα συλλυπητήρια δεν πήραν στην οικογένεια

 
Συγκλονίζει η επιστολή του θείου της 27χρονης δασκάλας, η οποία έχασε τη ζωή της στις 22 Νοεμβρίου στη Ρόδο, θύμα της θεομηνίας που έπληξε το νησί αλλά και των παραλήψεων των αρμοδίων.
 
Ο Νικόλαος Λαζαρίδης καταλογίζει ευθύνες στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Ρόδου και στους λοιπούς παράγοντες, κατηγορώντας τους για αδιαφορία, παραλήψεις και ανικανότητα ενώ αποκαλύπτει ότι ούτε ένα τηλέφωνο για συλλυπητήρια δεν έκαναν προς την οικογένεια.
 
Αναλυτικά η επιστολή
 
"Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι,
 
Κύριε Δήμαρχε Ρόδου Ευστάθιε Κουσουρνά,
 
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φώτη Χατζηδιάκο και Μαχαιρίδη Ιωάννη αντίστοιχα, Αστυνομική Διεύθυνση (Τροχαία), Πυροσβεστική Υπηρεσία και όποια άλλη Αρχή ευθύνεται για την τραγωδία της Ρόδου την 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:05μ.μ. που πνίγηκε η δασκάλα Αναστασία Κατσαρού και οι άλλοι άνθρωποι.
 
Σας πληροφορώ ότι πνίγηκαν λόγω της αδιαφορίας σας από τις παραλήψεις και την ανικανότητά σας.
 
Η Ρόδος, ένα πανέμορφο νησί, τουριστικός προορισμός, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (να εύχεστε να μην έχετε στο μέλλον τουρίστες θύματα). Τα παιδιά του λαού που πνίγηκαν είναι εύκολη υπόθεση θα τα κουκουλώσετε εύκολα.
 
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου συνδέεται με την χώρα από μία γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1940. Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, ως Πολιτεία, ως Περιφέρεια, είστε ανίκανοι, ακατάλληλοι! Μήπως περιμένετε να γίνει πάλι κατοχή από Γερμανούς και Ιταλούς για να σας φτιάξουν καινούργια και πιο σύγχρονη γέφυρα;
 
Η γέφυρα αυτή, έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας είναι το στενοσόκακο μέσα στο ποτάμι όπου και πνίγηκαν η δασκάλα και οι άλλοι άνθρωποι.
 
Σας πληροφορώ, ότι την Παρασκευή 22/11/2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων το οποίο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε διότι το έχω στα χέρια μου. Εσείς ενημερωθήκατε;
 
Αν ναι, πια προληπτικά μέτρα λάβατε; Εγώ ένας άσχετος άνθρωπος για να μην πνιγούν άνθρωποι θα λάμβανα τα κατάλληλα μέτρα όπως και η κοινή λογική υπαγορεύει· το κλείσιμο 3-4 περασμάτων του ποταμού.
 
Δεν θα περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα και να θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά, όπως ισχυρίστηκαν, για να φτάσει η τροχαία και η πυροσβεστική ώστε να παράσχουν πλέον έρευνα και διάσωση και όχι κλείσιμο επικίνδυνων περασμάτων. 
 
Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας! Με την αδιαφορία σας, τις παραλήψεις σας, την ανικανότητά σας στείλατε ανθρώπους προς τον θάνατο.
 
Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών Ελλάδος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόδου για την συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την κάλυψη των εξόδων και της μεταφοράς της σορού, μέχρι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 
Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη και άλλους μεγαλόσχημους που δεν είχαν ούτε το φιλότιμο να πάρουν ή να βάλουν εκ μέρους τους, τηλέφωνο για συλλυπητήρια στην οικογένεια..
 
Ο θείος της δασκάλας
 
Αναστασίας Κατσαρού
 
Λαζαρίδης Νικόλαος"
 
alfavita.gr με πληροφορίες από left.gr και rodiaki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους