Thumbnail
Εφάπαξ σε… δέκα χρόνια

Σε 10 χρόνια ελπίζουν να πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι σε δημόσιο και ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες), από το εφάπαξ, για το οποίο πλήρωναν σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου .

     
 
Σε 10 χρόνια ελπίζουν να πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι σε δημόσιο και ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες), από το εφάπαξ, για το οποίο πλήρωναν σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
 
Το παραπάνω άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Όπως είπε, το υπουργείο Εργασίας μελετά ήδη νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, εξαιτίας των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ παροχών, το θέμα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας ούτως ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.
 
Απόσβεση σε… 10ετή βάση
 
«Επειδή ο νέος τρόπος υπολογισμού λαμβάνει ως αξίωμα αυστηρά το «περιουσία μείον ληξιπρόθεσμες οφειλές = ποσό προς διάθεση», το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που υπολογίζονται περίπου σε 900 εκατομμύρια, να αποσβεστούν σε δεκαετή βάση προκειμένου να υπάρξει ήπια αποκλιμάκωση» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι αυτό είναι μια νέα εξέλιξη, η οποία, όπως είπε, πιστεύει ότι θα επιτευχθεί και προσέθεσε ότι το υπουργείο σε αυτό το πλαίσιο μελετά τις απαιτούμενες προεργασίες και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί πρακτικά και τεχνικά το θέμα. «Στόχος μας είναι η κατά το μέτρο του δυνατού ομαλότερη μετάβαση από τους παλαιούς τρόπους στη νέα τεχνική βάση, στο νέο τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, σύμφωνα πάντα και με βάση τις καταστατικές διατάξεις των ταμείων, όπως ισχύουν» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Στρατούλης: «Εξαέρωση επικουρικών και εφάπαξ»
 
«Πάμε σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, σε μετατροπή τους σε φιλοδωρήματα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης ο οποίος ρώτησε ακόμη για ποιους και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
 
«Δεν μπορώ να απαντήσω διότι αυτό θα είναι η απόφαση έναρξης λειτουργίας του νέου συστήματος αφού κάνουμε την τροποποίηση η οποία ουσιαστικά εξομαλύνει τα πράγματα ούτως ώστε να μην υπάρχει βίαιη μεταβολή» διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

logo-up_small-.jpg
Συνεχίζονται οι ακαδημαϊκές διακρίσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και στην κατάταξη QS World University Rankings by Subject 2026

Μία ακόμη σπουδαία διεθνή διάκριση καταγράφει το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των υψηλού κύρους QS World University Rankings by...

Συνεχίζονται οι ακαδημαϊκές διακρίσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και στην κατάταξη QS World University Rankings by Subject 2026
photo.jpg
Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Θεμιστοκλή Προδρομάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Καθηγητής, Θεμιστοκλής Προδρομάκης Κάτοχος της Βασιλικής Έδρας Μηχανικής (Regius Chair of Engineering), University of Edinburgh θα αναγορευθεί...

Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Θεμιστοκλή Προδρομάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών
κρύο
Καιρός: Ο Απρίλιος «μεταμφιέζεται» σε Γενάρη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πολικό ψύχος
Πρόγνωση-σοκ από τον Θοδωρή Κολυδά: Πότε καταφτάνουν τα χιόνια και η βουτιά του υδραργύρου κάτω από το μηδέν
Καιρός: Ο Απρίλιος «μεταμφιέζεται» σε Γενάρη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πολικό ψύχος
Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Σε παραίτηση καλούν τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για «διοικητική αναλγησία» της Διεύθυνσης ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Σε παραίτηση καλούν τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου