Thumbnail
Εφάπαξ σε… δέκα χρόνια

Σε 10 χρόνια ελπίζουν να πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι σε δημόσιο και ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες), από το εφάπαξ, για το οποίο πλήρωναν σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου .

     
 
Σε 10 χρόνια ελπίζουν να πάρουν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι σε δημόσιο και ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες), από το εφάπαξ, για το οποίο πλήρωναν σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
 
Το παραπάνω άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Όπως είπε, το υπουργείο Εργασίας μελετά ήδη νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, εξαιτίας των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ παροχών, το θέμα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας ούτως ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.
 
Απόσβεση σε… 10ετή βάση
 
«Επειδή ο νέος τρόπος υπολογισμού λαμβάνει ως αξίωμα αυστηρά το «περιουσία μείον ληξιπρόθεσμες οφειλές = ποσό προς διάθεση», το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που υπολογίζονται περίπου σε 900 εκατομμύρια, να αποσβεστούν σε δεκαετή βάση προκειμένου να υπάρξει ήπια αποκλιμάκωση» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι αυτό είναι μια νέα εξέλιξη, η οποία, όπως είπε, πιστεύει ότι θα επιτευχθεί και προσέθεσε ότι το υπουργείο σε αυτό το πλαίσιο μελετά τις απαιτούμενες προεργασίες και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί πρακτικά και τεχνικά το θέμα. «Στόχος μας είναι η κατά το μέτρο του δυνατού ομαλότερη μετάβαση από τους παλαιούς τρόπους στη νέα τεχνική βάση, στο νέο τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, σύμφωνα πάντα και με βάση τις καταστατικές διατάξεις των ταμείων, όπως ισχύουν» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
Στρατούλης: «Εξαέρωση επικουρικών και εφάπαξ»
 
«Πάμε σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, σε μετατροπή τους σε φιλοδωρήματα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης ο οποίος ρώτησε ακόμη για ποιους και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
 
«Δεν μπορώ να απαντήσω διότι αυτό θα είναι η απόφαση έναρξης λειτουργίας του νέου συστήματος αφού κάνουμε την τροποποίηση η οποία ουσιαστικά εξομαλύνει τα πράγματα ούτως ώστε να μην υπάρχει βίαιη μεταβολή» διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

polytexneio
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
Για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στην ΑΡΑΣ και την αναρχία κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα για σύνταξη – Τα εισοδηματικά, ηλικιακά και περιουσιακά...
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
στεγαση
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης
«Η Ομοσπονδία αναδεικνύει την κρίση στέγασης και καλεί σε οργανωμένο αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασιακά δικαιώματα»
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης