Thumbnail
Το μέτρο αφορά την ηλεκτρονική «απενεργοποίηση» του ΑΦΜ της επιχείρησης που δεν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ για δύο συνεχόμενες περιόδους.

Πηγή φωτογραφίας: ΕΘΝΟΣ

Επιμέλεια: alfavita.gr

Μετά τις κατασχέσεις καταθέσεων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο ετοιμάζει σχέδιο για την περαιτέρω πίεση όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ και για όσους εκδίδουν εικονικά τιμολόγια.

Όπως αναφέρει και το «Βήμα» το μέτρο που που έχει αποφασίσει να λάβει όπως το περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης αφορά την ηλεκτρονική «απενεργοποίηση» του ΑΦΜ της επιχείρησης που δεν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ για δύο συνεχόμενες περιόδους. Παράλληλα, από 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι επιχειρήσεις και ανάλογα τα βιβλία που τηρούν θα υποχρεωθούν να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις κάθε μήνα για τα έσοδα που έχουν, ενώ αποφασίστηκε να γίνονται συνεχώς ηλεκτρονικές διασταυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία με κριτήρια κινδύνου μέσω του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον δικτυακό τόπο Taxheaven.gr οι επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θα μπαίνουν αυτόματα σε «μαύρη λίστα» και η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει ως δαπάνες τα τιμολόγια που εκδίδουν στους πελάτες τους.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια επιχείρηση έρθει σε συναλλαγή με επιχείρηση που δεν έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, η Εφορία αυτόματα δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και δεν θα μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Εrasmus+: Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην Βαρκελώνη
Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα
Εrasmus+: Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην Βαρκελώνη
mathites
Πρότυπα-Πειραματικά-Εκκλησιαστικά Σχολεία: Συγκρότηση επιτροπών για τις εξετάσεις και την κλήρωση
Συγκρότηση επιτροπών για την διεξαγωγή της δοκιμασίας για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία και στα Εκκλησιαστικά Σχολεία και της κλήρωσης για την...
Πρότυπα-Πειραματικά-Εκκλησιαστικά Σχολεία: Συγκρότηση επιτροπών για τις εξετάσεις και την κλήρωση
EKPA
ΕΚΠΑ: Τελετή εγκαινίων του Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 10:00
ΕΚΠΑ: Τελετή εγκαινίων του Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο