Thumbnail
ΔΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΜΕ ΛΕΕΙ Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Στις ανατροπές που έρχονται στο ασφαλιστικό, -τις οποίες φέρνει στο φως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής- αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου, διαβεβαιώσεις για τα όρια ηλικίας

 
Ο κ Βρούτσης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τα υφιστάμενα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να θιγούν, ούτε επίσης θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
 
«Η νομοθεσία θα μείνει όπως είναι», επέμεινε ο υπουργός προσθέτοντας όμως ότι «η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα και αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».
 
 
Γ.Βρούτσης [27/10]
 
Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o κ. Βρούτσης ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το νόμο 3863/2010 θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους.
 
Η προθεσμία για θεμελίωση βάσει αυτού του νόμου ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, εξήγησε.
 
Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να μην περικοπούν οι συντάξεις στα λεγόμενα «ευγενή» ασφαλιστικά ταμεία: «Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας (...) Καλούμαι να εξαντλήσω όλες μου τις δυνατότητες σε θύλακες παραβατικότητας και αδιαφάνειας για να μη θιχτούν οι συνταξιούχοι».
Μοντέλο ΙΚΑ
 
Εξήγησε ότι η δέσμευση είναι να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στο ύψος του ΙΚΑ. Όπως είπε, αυτές οι επιχειρήσεις πλήρωναν υψηλές εργοδοτικές εισφορές που είχαν αντίκρισμα στις συντάξεις και «αυτό ήταν στρέβλωση».
 
Από το ασφαλιστικό θα καλυφθεί το δημοσιονομκό κενό
 
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή θα εμπεριέχει και την εξεύρευθση πόρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014
 
Ακόμη ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση και των προνοιακών επιδομάτων που δίνουν οι δήμοι.
 
Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου
 
Όσον αφορά στα εφάπαξ ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα μειωθεί αυτό των δημοσίων υπαλλήλων -αποφεύγοντας να δώσει ακριβές ποσοστό μείωσης- και ότι δε θα θιγεί αυτό των ιδιωτικών.
 
«Δεν θέλω να μπω σε ποσοστά», είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι επιχειρείται η όσο το δυνατόν πιο ήπια μείωση.
 
Αναθεωρείται το πλαίσιο ομαδικών απολύσεων
 
Ο κ. Βρούτσης παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρηθεί το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και θα ευθυγραμμιστεί με ό,τι ισχύει στις ευρωπαικές χώρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, κλήθηκε να υπογράψει ομαδικές απολύσεις για 15 επιχειρήσεις, δεν τις υπέγραψε και έκλεισαν και οι 15. «Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;» διερωτήθηκε.
 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
Τροχαίο δυστύχημα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Πέθανε ο οδηγός της μηχανής που συγκρούστηκε με νταλίκα
Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νταλίκα «σάρωσε» μοτοσικλέτα – Νεκρός ο αναβάτης
ΕΜΠ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ
ΕΜΠ και Columbia «χτίζουν» γέφυρες καινοτομίας: Εγκαινιάζουν δωρεάν πρόγραμμα που μετατρέπει έρευνα σε επιχειρηματικές λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας
Το νέο πρόγραμμα «Lab to Market: Γεφυρώνοντας την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», που ξεκίνησε επίσημα στην Ελλάδα, στοχεύει στη διαμόρφωση...
ΕΜΠ και Columbia «χτίζουν» γέφυρες καινοτομίας: Εγκαινιάζουν δωρεάν πρόγραμμα που μετατρέπει έρευνα σε επιχειρηματικές λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Άγνωστοι πυρπόλησαν αίθουσες του σχολείου και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς - Πάνω από 10.000 ευρώ οι ζημιές
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής