Thumbnail
Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ινδία, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, εκεί ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι υπό καθεστώς σκλάβου, στην Κίνα 2,9 εκατομμύρια και στο Πακιστάν πάνω από δύο εκατομμύρια.

Η παραπάνω εικόνα παρουσιάζει τον παγκόσμιο χάρτη με τα ποσοστά δουλείας σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μια πιο αναλυτική εικόνα πατήστε ΕΔΩ

Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε συνθήκες δουλείας,αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Walk Free».

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ινδία, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, εκεί ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι υπό καθεστώς σκλάβου, στην Κίνα 2,9 εκατομμύρια και στο Πακιστάν πάνω από δύο εκατομμύρια. Ακολουθούν η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), η Βιρμανία και το Μπαγκλαντές. Οι 10 αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν τα 22 από τα 29,8 εκατομμύρια που ζουν σαν σκλάβοι.

Ωστόσο, πρώτη με βάση το ποσοστό του πληθυσμού είναι η Μαυριτανία, όπου το 4% των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα είναι υπόδουλοι. Δεκατέσσερις χώρες της Αφρικής είναι μεταξύ των 20 χωρών που κατατάσσονται σε υψηλό σημείο αν ληφθεί υπόψη το ποσοστό του πληθυσμού υπό καθεστώς σκλαβιάς. Σύμφωνα με την έρευνα, «δούλοι» υπάρχουν και στις προηγμένες καπιταλιστικά χώρες όπως η Ισλανδία , η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο αριθμός των δούλων είναι γύρω στους 4.400.

Ενστάσεις για την ακρίβεια των στοιχείων

Ωστόσο πολλές είναι οι ενστάσεις που μπορεί να διατυπώσει κανείς για την ακρίβεια των στοιχείων της οργάνωσης. Άλλωστε, ο ορισμός που δίνει στη δουλεία ο επικεφαλής της οργάνωσης χωρά πολλούς περισσότερους: «Η σύγχρονη δουλεία είναι μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι είναι στο έλεος της βίας. Αναγκάζονται να δεχτούν εργασίες ή καταστάσεις όπου γίνονται αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης. Δεν αμείβονται, αλλά απλώς λαμβάνουν το ελάχιστο για να επιβιώσουν και δεν είναι ελεύθεροι να φύγουν», δήλωσε ο Νικ Γκρόνο επικεφαλής της «Walk Free».

Ακόμα περισσότερες ενστάσεις βέβαια μπορεί κάποιος να έχει για τους υποστηρικτές αυτή της ΜΚΟ: Την Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στενό σύμμαχο αρκετών από αυτές τις χώρες, αλλά και τον Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της «Microsoft» που δραστηριοποιείται οικονομικά και κερδοφορεί σε αυτές τις χώρες που κατά τα άλλα υποστηρίζουν τη δουλεία...

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ