Thumbnail

Toυ Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στις 5 Μαΐου 2010 κατέβηκα μαζί με άλλες 500.000 Αθηναίους και Αθηναίες στην πρώτη συγκέντρωση κατά του Μνημονίου, που μόλις μας είχαν φορέσει σαν καπίστρι. Βάδιζα, δε, μαζί με τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και με τέτοια κοσμοσυρροή, ούτε μπλοκ, ούτε μπλόκα δεν μπορούσες να διακρίνεις. Όταν ακούω, λοιπόν, τον τ. αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο να λέει στον Βήμα fm ότι «μέσα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έκαψαν την Μαρφίν, ενώ το μπλοκ παρότρυνε ‘κάψτε τους'» και ότι διαθέτει βίντεο που αποδεικνύει του λόγου του αληθές, θεωρώ ότι η καταγγελία με αφορά προσωπικά, ότι ο Πάγκαλος με δείχνει με το δάχτυλο.

 
Ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί εμένα και μαζί καμιά πενηνταριά χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαμε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξής ποινικά αδικήματα: Απραξία ενώπιον δολοφονίας τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου μωρού, παρότρυνση σε δολοφονία τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου μωρού, δολοφονία τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου μωρού. Κακουργήματα και τα τρία, που μπορούν να μας οδηγήσουν στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μας. Αλλά κι αν γλιτώσουμε την φυλακή, θα μας ακολουθεί εις το διηνεκές η υπόνοια ότι είμαστε δολοφόνοι μωρών, θα μας βλέπουνε στη γειτονιά με μισό μάτι, θα ζητάμε δουλειά και θα μας διώχνουνε με τις κλωτσιές.
 
Τι να κάνουμε, πώς να αντιδράσουμε; Να πούμε, έλα μωρέ, δεν βαριέσαι, ο Πάγκαλος είναι ένα γραφικό ραμολί, ένας ξεμωραμένος φασίστας που μπουρδολογεί για να υπάρχει; Θα το λέγαμε, αν οι κατηγορίες δεν ήταν τόσο σοβαρές, θα το λέγαμε, αν δεν εκτοξεύονταν σε μια περίοδο που κάποιοι επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση των κινημάτων και της Αριστεράς, θα το λέγαμε, αν ο Πάγκαλος δεν ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο του ΔΟΛ, αν ο λόγος του δεν ελάμβανε τόση δημοσιότητα. Αν δεν μιλήσουμε, αν παραμείνουμε άπραγοι, μπορεί να υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος που να πιστέψει ότι η σιωπή μας είναι ενοχική κι αυτό δεν αντέχεται με τίποτα.
 
Να σιωπήσουμε δεν μπορούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως; Να τον μπινελικώσουμε δεν αρκεί, να τον γιαουρτώσουμε δεν πρέπει, σιγά μην σπαταλήσουμε το γιαουρτάκι μας στη γουρουνόφατσα του φασίστα. Θα κάνουμε, λοιπόν, το εξής: Θα τον ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα μαζευτούμε δέκα, εκατό, χίλιοι από αυτούς που ήμασταν την 5η Μαΐου στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον μηνύσουμε για συκοφαντική δυσφήμιση, για απειλή κατά της ζωής μας και ό, τι άλλο μας υποδείξουν οι δικηγόροι που θα μας στηρίξουν νομικά.
 
Να του κάνουμε και αγωγή, να του πάρουμε τα 52 ακίνητα που έχει στην κατοχή του, για να τον απαλλάξουμε και από την έγνοια του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Να τα πάρουμε τα σπίτια από τον συκοφάντη και να τα δώσουμε στους άστεγους της πόλης.
 
Πηγή: ΑΥΓΗ
 
Πηγή: avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κραγιόν μαρκαδόροι, πρωτοβάθμια
Παιδικοί σταθμοί- ΕΣΠΑ: Βγαίνουν σήμερα τα αποτελέσματα για τα voucher της ΕΕΤΑΑ
Σήμερα αναρτώνται στην ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ- Πώς θα κάνετε ένσταση
Παιδικοί σταθμοί- ΕΣΠΑ: Βγαίνουν σήμερα τα αποτελέσματα για τα voucher της ΕΕΤΑΑ
ρατσισμός
Βίντεο προκαλεί αντιδράσεις: Πελάτισσα αρνήθηκε παραγγελία λόγω εθνικότητας του διανομέα
Εργαζόμενος σε υπηρεσία delivery δέχεται ρατσιστική συμπεριφορά αλλά απαντά με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια
Βίντεο προκαλεί αντιδράσεις: Πελάτισσα αρνήθηκε παραγγελία λόγω εθνικότητας του διανομέα
χρήματα
e-ΕΦΚΑ: Στις 25 Αυγούστου καταβάλλονται αναδρομικά ποσά σε συνταξιούχους
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένη στην έγκαιρη και αξιόπιστη καταβολή των συντάξεων και των αναδρομικών ποσών στους δικαιούχους.
e-ΕΦΚΑ: Στις 25 Αυγούστου καταβάλλονται αναδρομικά ποσά σε συνταξιούχους