Thumbnail
Δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος θεωρείται από τα «καλύτερα παιδιά» του λαϊκού τραγουδιού, είχε... ξεχάσει να κόψει παραστατικά παροχής υπηρεσιών για το ποσό των 2.793.955 ευρώ.

Τρεις γνωστοί... μεγαλοδικηγόροι, ένας εκ των οποίων βουλευτής, δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής που είχε και παλαιότερα απασχολήσει τις ελεγκτικές αρχές με το «επαγγελματικό» σκάφος του, πλαστικός χειρουργός του... Κολωνακίου, αλλά και κρατικός οργανισμός που δεν εξέδιδε παραστατικά έπεσαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ Το Σώμα, σε μπαράζ ελέγχων από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε σωρεία φορολογικών παραβάσεων (μη έκδοση παραστατικών, πλαστά και εικονικά τιμολόγια) και αδήλωτα εισοδήματα δεκάδων εκατομμυρίων.

Συνολικά, στο συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 3.180 στοχευμένοι έλεγχοι. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ βρήκαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 119 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από τον ΦΠΑ προσεγγίζουν τα 23 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ανακάλυψαν αδήλωτα εισοδήματα 17,3 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι πιο «τρανταχτές» περιπτώσεις φοροδιαφυγής με γνωστά ονόματα από τον δικηγορικό, τον καλλιτεχνικό και τον ιατρικό χώρο είναι οι ακόλουθες:

Τρεις δικηγόροι και λαϊκός τραγουδιστής στην πίστα του ΣΔΟΕ

Τρεις δικηγόροι που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συνεργαστεί στην ίδια υπόθεση απέκρυψαν εισοδήματα που ξεπερνούν τα 2,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος δεν εξέδωσε μία απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1.000.000 ευρώ. Πρόκειται για γνωστό δικηγόρο, βουλευτή, ο οποίος ειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο. Ο δεύτερος είναι δικηγόρος στη Γλυφάδα, ο οποίος δεν εξέδωσε τρεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353 ευρώ, και ο τρίτος έχει έδρα στον Αγιο Δημήτριο. Διαπιστώθηκε πως δεν έκοψε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ.

Λαϊκός τραγουδιστής

Δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος θεωρείται από τα «καλύτερα παιδιά» του λαϊκού τραγουδιού, είχε... ξεχάσει να κόψει παραστατικά παροχής υπηρεσιών για το ποσό των 2.793.955 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που αναφέρει το newsit.gr  ως "γνωστός τραγουδιστής" θεωρείτε  ο Γιάννης Πλούταρχος 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από έναν χρόνο το ΣΔΟΕ είχε «μπλοκάρει» το πολυτελές σκάφος του τραγουδιστή γιατί ήταν δηλωμένο ως «επαγγελματικό».

Στον χώρο του θεάματος το ΣΔΟΕ καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου έκανε αλλεπάλληλους ελέγχους, κυρίως σε συναυλίες «πολιτιστικών ? αθλητικών» συλλόγων με αθεώρητα στοιχεία. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένα κρούσματα φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα πολλές εκδηλώσεις να ματαιωθούν.

Πλαστικός χειρουργός με γραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου και «πλούσια» πελατεία δεν δήλωσε έσοδα 2.318.198 ευρώ.

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1.217.698 ευρώ.

Κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε τρία φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ.

Γνωστή εταιρεία αγοραπωλησίας ακινήτων στη Γλυφάδα είχε ανακρίβεια σε δύο μεγάλες συναλλαγές ύψους 7.820.000. Πρόκειται κατά πληροφορίες για την εταιρεία του προφυλακισμένου επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η διατροφή της ευτυχίας: Ποια τρόφιμα μας κάνουν πιο χαρούμενους και δεν παχαίνουν
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;
«Πώς γίνεται μια μεσογειακή χώρα που έχει όχι απλώς αυτάρκεια αλλά και περίσσευμα σε εσπεριδοειδή ώστε να τα εξάγει στις διεθνείς αγορές, να εισάγει...
Πώς γίνεται η χώρα μας που έχει περίσσευμα σε εσπεριδοειδή να εισάγει πορτοκάλια και λεμόνια από το εξωτερικό;