Thumbnail
Μην ανησυχεί κανείς...Τα Starbucks θέλουν να λύσουν το "shutdown" της Αμερικής με τις δικές σου υπογραφές οι οποίες θα θυροκολληθούν στον Λευκό Οίκο.Εντάξει... ας σταματήσουμε  τους προκλητικούς αστεϊσμούς καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν η  νέα καμπάνια "Come together" θα αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων. Παρ' όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα αυξήσει τις πωλήσεις σε Latte και Frappucino.

Παναγιώτης Κάτσικας

"Ελάτε μαζί και οι φωνές σας θα ακουστούν" είναι το νέο σλόγκαν που χρησιμοποιεί η γνωστή  αλυσίδα starbucks  προσπαθώντας να πασπαλίσει με λίγο πολιτικό ακτιβισμό εκτός από τους καφέδες της και τα περίπου 450.000.000 δολάρια καθαρού κέρδους που βγάζει σε ένα τρίμηνο.

Πάνω στα γνωστά χάρτινα ποτήρια είναι γραμμένο το εξής: "Εμείς θα διασφαλίσουμε πως η υπογραφή σου θα φτάσει στην Ουάσιγκτον και η φωνή σου θα ακουστεί... Μπες στο ComeTogetherPetition.com"

Υπογραφή στην ηλεκτρονική αναφορά προς τους πολιτικούς ηγέτες της Αμερικής η οποία τους εγκαλεί να υπηρετούν τους πολίτες, να πληρώνουν τα χρέη τους ωστες να αποφευχθεί μια ακόμη οικονομική κρίση. 

Τα αμύθητα κέρδη της αλυσίδας που φτάνουν στα 1,7 δις για το 2013 από τα 20.000 καταστήματα της σε όλο τον κόσμο την  ευαισθητοποιούν τόσο ώστε να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε "ενεργούς πολίτες" δια ηλεκτρονικής υπογραφής.

Το πολιτικό μήνυμα, όπως λένε που δίνουν τα starbucks  σε μια χώρα  όπου εκατομμύρια Αμερικάνοι επιβιώνουν με κουπόνια, είναι το αποδεικτικό στοιχείο, και η ίδια η ουσία, για το πως είναι μοιρασμένη η  πίτα. Η -στα πλαίσια του μάρκετινγκ- παρακίνηση «υπόγραψε και η τζίφρα σου θα φτάσει στο γραφείο του Ομπάμα» είναι η «θεαματική»  βιτρίνα η οποία επιβεβαιώνει με ωμό τρόπο πως κουμάντο κάνουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών.

Οι εργαζόμενοι  στην Αιθιοπία  δουλεύουν πάνω από 12 ώρες και αμείβονται με 1 δολάριο για το 1 κιλό που θα παράγουν. Αυτό το κιλό η αλυσίδα Starbucks το πουλά έως και 57 δολάρια. Βγάζει  δηλαδή 3.000% κέρδος από ένα κιλό καφέ, από μια χώρα που χρειάστηκε δύο δεκαετίες  πριν διεθνιστική βοήθεια για να αποφύγει τη μαζική λιμοκτονία του λαού της. Πίσω από τα σλόγκαν κρύβονται οι δύο εκατομμύρια ψυχές που περνάνε όλη τους τη ζωή σαν σκλάβοι στις φυτείες καφέ. Κανένας μαρκετίστικος «ακτιβισμός» έτσι όπως το παρουσιάζουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ δεν θα αποκαλύψει το ότι αυτοί οι άνθρωποι για τον Χάουαρντ Σούλτς  αποτελούν αυτό που μένει στον πάτο του φλιτζανιού που κράτα.

Κανένα επικοινωνιακό εμπορικό τέχνασμα δεν θα σκεπάσει την οικονομική στήριξη που δίνει ο παραπάνω «πιο πλούσιος καφεντζής στον κόσμο»  για  τις εξοπλιστικές ανάγκες του Ισραήλ.

 

Στη αντίπερα όχθη, μια άλλου είδους υπογραφή ζητάει η Ενωση Εργαζομένων των Starbucks, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κανενός η φωνή δεν θα φτάσει στην Ουάσιγκτον.

Και εδώ είναι που πρέπει να σταθούμε όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της η Ένωση.

«Η δική μας σκληρή δουλειά έφερε υπέρογκα κέρδη  για τα Starbucks καθώς παράλληλα η αμοιβή μας μικραίνει,  οι παροχές έχουν κοπεί, ενώ η εργασία εντατικοποιείται φτάνοντας να φτιάχνουμε ένα καφέ ανά έξι λεπτά»

Οι εργαζόμενοι παλεύουν και ζητούν υπογραφές για αύξηση μισθού, εγγυημένο ωράριο, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ο ένας και μοναδικός τρόπος για να ακουστεί η Φωνή τους!

alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekbaf.jpg
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
Το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο «Τζάνειο» όπου διασωληνώθηκε και από εκεί διακομίστηκε στο «Παίδων»
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς