Thumbnail
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε γιατί έχει φίλους που πληρώνουν τον ίδιο φόρο αλλά έχουν «αρκετά μεγάλη ακίνητη περιουσία»!

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στην εκπομπή «Ενικός» το βράδυ της Δευτέρας.

Απαντώντας σε εργαζόμενη μητέρα με δύο παιδιά, η οποία, όπως η ίδια ανέφερε, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες καθώς αναγκάζεται να πληρώνει το 35% του μισθού της σε φόρους, ο Γ. Σουρνάρας είπε πως «πρέπει να έχετε μία αξιοσέβαστη περιουσία για να πληρώνετε το συγκεκριμένο φόρο».

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε γιατί έχει φίλους που πληρώνουν τον ίδιο φόρο αλλά έχουν «αρκετά μεγάλη ακίνητη περιουσία»!

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι όποιος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό αφενός είναι δεδομένο ότι εργάζεται, κι αφετέρου ότι αμείβεται πλουσιοπάροχα:

«Ξέρω ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά μου είπατε ότι είστε ένας επαγγελματίας με μεταπτυχιακό άρα σίγουρα δεν θα είστε στο επίπεδο εκείνο που θα υποφέρετε», είπε.

Στον αντίποδα των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων πτυχιούχων, υπάρχουν και αυτοί που αμείβονται με 500 ευρώ, όπως για παράδειγμα το στενό οικογενειακό περιβάλλον του υπουργού:

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με πολύ λίγα λεφτά στο οικογενειακό μου περιβάλλον, η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου, ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα άρα δεν θα το δεχτώ αυτό (δηλαδή ότι η εργαζόμενη μητέρα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά), να μου το πει ένας άνεργος, θα το καταλάβω», είπε.

Παράλληλα, επαναδιατύπωσε μια λάιτ εκδοχή του Success Story, καθώς είπε ότι «η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε πολύ χειρότερα απ’ ότι είμαστε». 

 

πηγή βίντεο: enikos.gr

Το Ποντίκι 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης