Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το Νότο

Βρετανοί, Ολλανδοί, Σουηδοί και Γερμανοί ζητούν από την Ευρωπαική ένωση να εφαρμόσει σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος από τις χώρες του Νότου. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

 
Σε κλειστή συσκέψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Σεπτέμβρη το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zesti (3)
Μίνι καλοκαίρι προ των πυλών: Ο Αρναούτογλου δείχνει 33άρια και ζέστη μέχρι τον Ιούνιο
Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με τοπικές απογευματινές μπόρες και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο
Μίνι καλοκαίρι προ των πυλών: Ο Αρναούτογλου δείχνει 33άρια και ζέστη μέχρι τον Ιούνιο