Thumbnail
Σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το Νότο

Βρετανοί, Ολλανδοί, Σουηδοί και Γερμανοί ζητούν από την Ευρωπαική ένωση να εφαρμόσει σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος από τις χώρες του Νότου. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

 
Σε κλειστή συσκέψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Σεπτέμβρη το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης, Πιερρακάκης
Υπουργικό Συμβούλιο: Τι αλλάζει σε αγροτικό πετρέλαιο, Airbnb και επιδόματα ενοικίου
Σαρωτικό νομοσχέδιο για παράνομο τζόγο και διπλό ενοίκιο σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς
Υπουργικό Συμβούλιο: Τι αλλάζει σε αγροτικό πετρέλαιο, Airbnb και επιδόματα ενοικίου
kairos
Αυτός θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση ανά γεωγραφική ενότητα
Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη (26/2) – Πού θα δείξει έως 11°C ο υδράργυρος
Αυτός θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση ανά γεωγραφική ενότητα
ΤΡΑΜΠ
Ντόναλντ Τραμπ προς τις μουσουλμάνες βουλευτές των Δημοκρατικών που τον διέκοψαν: «Μπείτε σε μια βάρκα μαζί με τον παράφρονα Ντε Νίρο και γυρίστε από εκεί που ήρθατε»
Σφοδρές αντιδράσεις μετά την ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους
Ντόναλντ Τραμπ προς τις μουσουλμάνες βουλευτές των Δημοκρατικών που τον διέκοψαν: «Μπείτε σε μια βάρκα μαζί με τον παράφρονα Ντε Νίρο και γυρίστε από εκεί που ήρθατε»