Thumbnail
Η στρατηγικές του Υπουργείου Γεωργίας της Αμερικής σε σχέση με την κατανάλωση των γαλακτοκομικών προιόντων  και συγκεκριμένα του τυριού. 

Ο μέσος Αμερικανός τρώει τυρί σχεδόν τρείς φορές περισσότερο από την ποσότητα που έτρωγε το 1970.

Στις 23 Σεπτέμβρη το Center for science in the Public Interest δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες στην Αμερική με τίτλο  "The changing American  Diet”

[IMAGE DESCRIPTInON]
Η διατροφική έκθεση αναφέρει πως η μέση κατανάλωση τυριού στην Αμερική κυμαίνεται  στις 23 λίρες ενώ το 1970 ήταν περίπου στις 8 λίρες.
 
Από τον πίνακα της έρευνας βλέπουμε πως και  τα χρήματα που ξοδεύονται για το γιαούρτι έχουν αυξηθεί  εντυπωσιακά μέσα στα χρόνια  αλλά όπως τονίζει ο αρθρογράφος του theatlantic  το γιαούρτι δεν είναι τροφή που χαρακτηρίζει ένα έθνος. Είναι επίσης ένα ελαφρύ σε θερμίδες φαγητό  όπου όταν δεν έχει ζάχαρη δεν προκαλεί στον κόσμο καρδιαγγειακά  προβλήματα όπως μπορεί να προκαλεί το τυρί
 
Ο Michael Moss στην εφημερίδα New York Times προσπαθεί να εξηγήσει την αύξηση της κατανάλωσης τυριού. Ο αρθρογράφος αναφέρει πως  καθώς η κυβέρνηση προειδοποιούσε τους Αμερικανούς για τις επιπτώσεις των κορεσμένων λιπαρών, οι καταναλωτές στράφηκαν σε χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά για δεκαετίες, αφήνοντας  πλεόνασμα γάλακτος και ειδικά γάλακτος υψηλών λιπαρών. 
 
Τα τελευταία χρόνια η αμερικάνικη κυβέρνηση προσπαθεί  να επαναφέρει τα γαλακτοκομικά στις  διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών κυρίως με προεξέχων προιόν  το τυρί.
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προϊόντων   ύστερα  από συμφωνία με το υπουργείο Γεωργίας και επί Μπους αλλά και επί Ομπάμα, «έσπρωξε» τα εστιατόρια να εμπλουτίσουν το μενού τους με περισσότερα προϊόντα από τυρί
 
Το Υπουργείο Γεωργίας πάνω στην πολιτική  προώθησης του τυριού αποκρύβει σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ποιά φαγητά έχουν παραπάνω ποσότητα  τυριού από αυτό που συνιστάται σε σχέση με τα κορεσμένα λίπη και το νάτριο που πρέπει να καταναλώνει κάποιος.
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προιόντων που το ετήσιο μπάτζετ του είναι 140 εκατομμύρια δολάρια, είναι αυτό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση πιο πολύ σε όλη την βιομηχανία γάλακτος
 
Το τμήμα διαχείρισης γαλακτοκομικών προϊόντων σίγουρα είναι καλός συνεργάτης των MC donald’s , της Pizza Hut και των Domino’s στο να προωθούν «καινοτόμα» γαλακτοκομικά προϊόντα 
 
Επιμέλεια: alfavita.gr
Πληροφορίες από theatlantic, New York Times

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

soufle
Light σουφλέ λαχανικών – Υγιεινή και εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια
Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ιδανική για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή – και, το...
Light σουφλέ λαχανικών – Υγιεινή και εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια
συνταξιούχοι
Μυστικά Μακροζωίας: Η «Δίαιτα των Τριών Αδελφών» που ξεπερνά το προσδόκιμο ζωής
Η φυτική αυτή διατροφή προσφέρει τα ίδια δομικά στοιχεία για την πρωτεϊνοσύνθεση χωρίς να επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία, γεγονός που την καθιστά...
Μυστικά Μακροζωίας: Η «Δίαιτα των Τριών Αδελφών» που ξεπερνά το προσδόκιμο ζωής