Θεσσαλονίκη: Πορεία από σχολείο σε σχολείο πραγματοποιούν οι καθηγητές
Παρεμβάσεις σε σχολεία πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα εκπαιδευτικοί της Δ` ΕΛΜΕ παρακινώντας μαθητές αλλά και καθηγητές να συμμετέχουν στην απεργία.

Με συνθήματα αλλά και τραγούδια οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι η απεργία αυτή ενάντια στις διαθεσιμότητες -απολύσεις των εκπαιδευτικών συνιστά αγώνα για το δημόσια παιδεία στη χώρα μας ενώ παράλληλα αντιδρούν στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, εξέλιξη που θα διώξει χιλιάδες μαθητές από τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές πραγματοποίησαν παρέμβαση στο 1ο,2ο, 3ο,4ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό της Κάτω Τούμπας καθώς και στο 18ο, 20ο και Πειραματικό Λύκειο της περιοχής. Οι μαθητές τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι σχολικοί φύλακες.  Συγκέντρωση καθηγητών της Α` ΕΛΜΕ και μαθητών του 8ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης απ`όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου όπου προγραμματίζεται για τις 11:30 το μεγάλο συλλαλητήριο.

  Δείτε φωτογραφίες          

 

Πηγή: alterthess.gr

best of network

σχετικά άρθρα

Συντάξεις χηρείας: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Με τηn εγκύκλιο που υπέγραψαν από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός...

Συντάξεις χηρείας: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους