Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αστείο» θεώρησε ένας νεαρός στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, τη δήλωση απαγωγής μιας γυναίκας με το όνομα Κέιτ, που είχε προηγουμένως «πλάσει» ο ίδιος εικονικά.  

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Οι αστυνομικοί όμως δε γέλασαν. 


Ο Αντρέι Μικαλίβσκι, 18 ετών, συνελήφθη χθες Τρίτη και κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις σε αστυνομικό των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Ο Μικαλίβσκι δημιούργησε μια εικονική γυναίκα με το όνομα Κέιτ Μπριάνα Φούλτον και προχώρησε στη σύναψη διαδικτυακού δεσμού μεταξύ της Κέιτ και ενός από τους συμμαθητές του στο λύκειο, σύμφωνα με τη μήνυση.

Τον Ιούλιο, ήρθε σε επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ανατολική Ευρώπη, δηλώνοντας πως η Κέιτ είχε απαχθεί στη Βουλγαρία και πως οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα 50.000 δολάρια. Ο συμμαθητής του, που δε γνώριζε τίποτα, είχε δύο tweets από το λογαριασμό της Κέιτ στο Twitter, μεταξύ των οποίων το ένα έλεγε: «Βοηθήστε με».

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει έρευνα σε ξενοδοχεία και ξενώνες σε μια βουλγαρική πόλη, από τις τοπικές αρχές. Δεν υπήρχε όμως καμία κοπέλα με το όνομα Κέιτ που να έχει απαχθεί – γιατί απλά δεν υπήρχε Κέιτ.

Μέσα από διαδικτυακές έρευνες, οι αρχές εντόπισαν την Κέιτ μέσω του Μικαλίβσκι, που παραδέχτηκε το «αστείο» σε ομολογία του στους ανακριτές, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Μικαλίβσκι οδηγήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιούαρκ την Τρίτη, όπου του ορίστηκε εγγύηση 5.000 δολαρίων με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιεί το internet μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και πως θα συνεχίσει το σχολείο του.

Ο δικηγόρος του Μικαλίβσκι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Πηγή: CNN

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Η κατανομή για 35.652 προσλήψεις αναπληρωτών το 2025-2026
Με το ψηφιακό σύστημα «EduPlan» και τεχνητή νοημοσύνη ο προγραμματισμός για τα κενά σε σχολεία και Παράλληλη Στήριξη το σχολικό έτος 2026-2027
Σοφία Ζαχαράκη: Η κατανομή για 35.652 προσλήψεις αναπληρωτών το 2025-2026
Δημογραφικό 2026
Μητσοτάκης: Έρχεται το «Σπίτι μου 3» – Αυξάνεται το voucher για παιδικούς σταθμούς
«Το ζήτημα των ενοικίων έχει αναχθεί στο πιο σημαντικό» – Τα τολμηρά κίνητρα που εξετάζονται για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα στην αγορά
Μητσοτάκης: Έρχεται το «Σπίτι μου 3» – Αυξάνεται το voucher για παιδικούς σταθμούς
φοιτητές
«Τα πανεπιστήμια δεν είναι ουδέτερα»: Αντίδραση για την ανάρτηση υποτροφιών της Πρεσβείας του Ισραήλ
Σάλος στην ΑΣΚΤ για πρόγραμμα υποτροφιών από την πρεσβεία του Ισραήλ – Παρέμβαση του ΣΔΕΠ
«Τα πανεπιστήμια δεν είναι ουδέτερα»: Αντίδραση για την ανάρτηση υποτροφιών της Πρεσβείας του Ισραήλ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Γυμνάσια: Παρατείνεται ο διαγωνισμός για τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών
Η παράταση αφορά στον διαγωνισμό 20 εκατ. ευρώ για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στα Σχολικά Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)
Γυμνάσια: Παρατείνεται ο διαγωνισμός για τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών