Thumbnail
«Όργιο» διαδικτυακού τζόγου

Είμαστε η ένατη χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν... χασούρα, με πάνω από 400 ευρώ ανά ενήλικο

 
Ανεξέλεγκτα κινείται ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας, ο οποίος αγγίζει περί τα 7 δισ. ευρώ ετησίως... Ίσως αυτό το παράδειγμα – με το «όργιο» του παράνομου τζόγου σε όλη τη χώρα – να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την οικονομική κατάντια της χώρας μας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων πρόκειται για τεράστια «αιμορραγία» του δημόσιου ταμείου από τον παράνομο τζόγο, αφού το Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτε από τον τζίρο 7 δισ. ευρώ  των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα παράνομα στοιχήματα.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τα έσοδα από νόμιμο τζόγο είναι περίπου 7 δισ. και άλλα 7 δισ. από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δισ., από τα οποία τα 7 «διαφεύγουν» ζημιώνοντας άμεσα όχι μόνο τον προϋπολογισμό του κράτους, αλλά και τους δείκτες ανεργίας στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια. Ωστόσο η λίστα μεγαλώνει καθημερινά, με το «κοντέρ» να καταγράφει όλο και περισσότερα παράνομα διαδικτυακά καζίνο.
 
Πλήρης ασυδοσία
Με τον Ν. 4002/2011 απελευθερώθηκε μερικώς η ελληνική αγορά των τυχερών παιγνίων. Ωστόσο, δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής καμία ολοκληρωμένη διαδικασία αδειοδότησης. Αντιθέτως – και ιδίως στο Διαδίκτυο – κυριαρχεί η πλήρης ασυδοσία.
Άλλωστε, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως σε κάθε δεύτερο «κλικ» στο Ίντερνετ ανοίγει «παράθυρο» το οποίο διαφημίζει κάποια από τις στοιχηματικές εταιρείες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παρανόμως στη χώρα μας, σαν να μην άλλαξε ποτέ το σχετικό νομικό καθεστώς. Οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για «ξεκαθάρισμα του τοπίου» για όσους διαδικτυακούς τόπους έχουν έστω προχωρήσει στην ΑΦΜ μέσα στον Ιούνιο, αλλά επί της ουσίας το… «τοπίο» δεν έχει ξεκαθαρίσει και η κατάσταση παραμένει ίδια.
Στην Ελλάδα λειτουργούν 9 νόμιμοι «ναοί» με 4.121 φρουτομηχανές. Πρόκειται για την «κορυφή του παγόβουνου», καθώς κάθε Έλληνας έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες «ναούς», καθώς και σε αμέτρητες παράνομες «φρουτερί» σε κάθε γειτονιά. Βάσει πρόσφατης δε νομοθεσίας, με 35.000 βιντεο-μηχανάκια (VLT) σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Economist», είμαστε η 9η χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν... τζογοχασούρα (πάνω από 400 ευρώ ανά ενήλικο).
Όσο για τον παράνομο τζόγο που στήνουν οι διάφοροι επιτήδειοι, εκεί γίνεται της κακομοίρας... Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει κλείσει πάνω από 1.300 επιχειρήσεις με παράνομα τυχερά παιχνίδια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που λειτουργεί η ομάδα καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού και έχουν κατασχεθεί χιλιάδες μηχανήματα («φρουτάκια», κυρίως, αλλά και ρουλέτες και άλλα), ωστόσο τα παραμάγαζα ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια!
Στη μια γωνία κλείνουν τέτοιου είδους «ναοί του τζόγου» και στην άλλη ξεπετάγονται επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων με «κουλοχέρηδες» και ηλεκτρονική πόκα, οι οποίες επιδίδονται σε «όργιο» παρανομιών και μεθοδεύσεων για να μένουν στο απυρόβλητο οι επιτήδειοι που συγκροτούν το κύκλωμα του παράνομου τζόγου, με κέρδη δισεκατομμύρια δραχμές και θύματα χιλιάδες πολίτες (που οικονομικά «πεθαίνουν» και πραγματικά δυστυχούν).
 
topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λυρια
Η Όπερα «κατεβαίνει» στον δρόμο: Εκπαιδευτικό εργαστήριο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στα Χανιά

Στις 8 Μαΐου 2025 εγκαινιάζεται επίσημα στα Χανιά το εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Η Εθνική Λυρική Σκηνή από το arΧΕΙΟ στον...

Η Όπερα «κατεβαίνει» στον δρόμο: Εκπαιδευτικό εργαστήριο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στα Χανιά
peripoliko.jpg
ΣΟΚ! Εκπαιδευτικός Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ συνελήφθη για ασέλγεια σε παιδιά
Εντοπίστηκε μετά από ειδική αστυνομική επιχείρηση - Ο 63χρονος δάσκαλος ειδικού δημοτικού σχολείου είναι καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 20 ετών
ΣΟΚ! Εκπαιδευτικός Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ συνελήφθη για ασέλγεια σε παιδιά