Δημόσιο: Έρχεται η νέα Ακαδημία για τους υπαλλήλους – Επιμόρφωση, πιστοποιήσεις και προετοιμασία για θέσεις ευθύνης

Κοινωνία 0

Αλίμονο! "Εκκενώνονται" 8 νοσοκομεία του ΕΣΥ - Ποια είναι

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε εφαρμογή το σχέδιο «εκκένωσης» οκτώ νοσοκομείων του ΕΣΥ -Ποια είναι

Eντός της εβδομάδας τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «εκκένωσης» των οκτώ νοσοκομείων του ΕΣΥ που θα αλλάξουν ρόλο, ενώ το προσωπικό τους θα τεθεί από 1ης Σεπτεμβρίου σε κινητικότητα. 

Από την Τετάρτη σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο, Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά».
Σύμφωνα με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας από την ερχόμενη Τετάρτη σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη). Επιπλέον προβλέπεται και «διασπορά» νοσηλευόμενων ασθενών από αυτά τα νοσοκομεία προς άλλες μονάδες υγείας. 
 
Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» το ΕΚΕΠΥ έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, (1-16 Σεπτεμβρίου), με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα «μειωθεί» η νοσηλευτική δύναμη του ΕΣΥ κατά περίπου 630 κλίνες. 
 
Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου, το σχέδιο προβλέπει τρεις άξονες: 
 
Ο πρώτος αφορά την κατά περίπτωση αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων. 
 
Η εντολή που θα δοθεί μεθαύριο σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων είναι να μην προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. 
 
Ο δεύτερος άξονας αφορά την υποστήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα δέχονται διεγνωσμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. 
 
Ο τρίτος άξονας αφορά τη διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Θήβας, Λιβαδειάς και Κορίνθου προς νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα). 
 
Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Αμαλία Φλέμινγκ και της Πολυκλινικής.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία