Thumbnail
Αμφίβολης εκπαιδευτικής καταλληλότητας οδηγίες περιέχονται σε εγχειρίδιο βάσει του οποίου οι ελεγκτές των δημοσίων μέσων μεταφοράς καθοδηγούνται να αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- και τα περιστατικά λαθρεπιβίβασης.

Ανάμεσα στις «συμβουλές» περιλαμβάνεται και η εξής: «Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν».

Για συνθήκες που εκφέυγουν του τυπικού ελέγχου, το εγχειρίδιο συμβουλεύει: «Σκέψου άμεσα βασισμένος στο ένστικτό σου αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μάθε να προβλέπεις πιθανή επιθετική συμπεριφορά παρατηρώντας τη μη λεκτική επικοινωνία και την εικόνα του, όπως σφιχτές γροθιές, σφιγμένα χείλη, τρεμάμενος τόνος φωνής, τεταμένη στάση σώματος, ξαναμμένα ρουθούνια, γκριμάτσες, ορθάνοιχτα μάτια».
Η ΟΣΥ, πάντα κατά την ίδια πηγή, καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς τους ελεγκτές όταν βρίσκονται ενώπιον μεθυσμένων και ναρκομανών επιβατών, προτρέποντας τους ελεγκτές να ζητούν τη συνδρομή των οδηγών και, όπου κρίνουν σκόπιμο, να καλούν την αστυνομία μέσω του υπηρεσιακού τους τηλεφώνου.
 
«Ακόμη κι αν δεν είναι μεθυσμένος μη διστάσεις να καλέσεις την αστυνομία αν νιώθεις ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητά σου», επισημαίνεται.
Επίσης, το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους ελεγκτές το εξής: «Να μιλάς με σεβασμό, μολονότι δεν σέβεσαι τη συμπεριφορά του. Ανέπτυξε τα επιχειρήματά σου, αλλά διατήρησε ήρεμο τόνο στη φωνή σου. Μη συγχύζεσαι», ενώ δίνει οδηγίες επαγγελματικότητας ως εξής: «Απάντησε όντας λογικός, αταλάντευτος, ευχάριστος, ώριμος και επαγγελματίας για να του δείξεις ότι εσύ θα κάνεις αυτό που είναι σωστό, ανεξάρτητα από το πόσο απεχθής θα γίνει».
 
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα Fm) ως «αποσπασματική ανάγνωση» τις συγκεκριμένες οδηγίες του εγχειριδίου.
 
 
Πηγή: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsanta_sholeio
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
Επιστολή μητέρας, γονέων ολόκληρου τμήματος και του συλλόγου Γονέων του 11ου ΔΣ Χανίων: «Δεν υπάρχει υπομονή πια, μόνο αγανάκτηση»!
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες