Thumbnail
O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης υπογραμμίζει ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Θέμα μείωσης έως και 13% των μισθών για 500.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, διαφορετικά, όπως λέει, αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Σε δηλώσεις του στην "Ημερησία" αναφέρει "Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών".

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% - 32% που επιβλήθηκε με νόμο).
Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και τη μη υποχρέωση εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.
 
Πηγή: Ημερησία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα