Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η 20χρονη Ορθοδοξία είναι η πρώτη γυναίκα και το νεότερο μέλος της Εθνικής Αστέγων και κάνει “ποδαρικό” στην ομάδα στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στο Πόζναν της Πολωνίας που ξεκινάει αυτή την Κυριακή.

Στη φετινή σύνθεση της ομάδας ο Χρήστος, ο Κώστας, ο Αντώνης, ο Στέλιος, ο Εριόν, ο Δημήτρης, ο Θανάσης και η Ορθοδοξία

Στη φετινή σύνθεση της ομάδας ο Χρήστος, ο Κώστας, ο Αντώνης, ο Στέλιος, ο Εριόν, ο Δημήτρης, ο Θανάσης και η Ορθοδοξία “Δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων έχουν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 16 έως 60 ετών.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι περισσότερο κοινωνικό, παρά ποδοσφαιρικό. Από την αρχή προσπαθούσαμε να πείσουμε κάποια κορίτσια να έρθουν στην ομάδα και να κοινωνικοποιηθούν. Φέτος, τα καταφέραμε!” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της Εθνικής Αστέγων Χρήστος Αλεφάντης.

 
Η νεαρή πωλήτρια του περιοδικού δρόμου “Σχεδία” ακολούθησε ένα πρόγραμμα σκληρών προπονήσεων τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν είναι η μόνη γυναίκα που ξεκίνησε τις προπονήσεις. “Έρχονται κι άλλες γυναίκες πλέον στις προπονήσεις κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κανένας δεν τις κρίνει για το ποιες είναι και τι κάνουν. Μπορεί να είναι διστακτικές και κουμπωμένες στην αρχή, όμως στη συνέχεια ανοίγονται. Όσοι θέλουν μπορούν να παίξουν άσχετα αν είναι φτωχοί, πρόσφυγες ή έχουν τραύματα. Η συγκεκριμένη κοπέλα όμως με τη συμπεριφορά της, με τη θέληση της κατάφερε να ενταχθεί γρήγορα στο σύνολο. Τρέχει στο γήπεδο, είναι καλή σ' αυτό που κάνει, αν και τα κριτήρια για εμάς δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικά” σημειώνει ο κ. Αλεφάντης,
 
Στην Εθνική Αστέγων συμμετέχουν φέτος επίσης ο Χρήστος και ο Κώστας από το Βόλο, ο Αντώνης, ο Στέλιος, ο Εριόν, ο Δημήτρης και ο Θανάσης. Προπονητής είναι ο Σέργιος Μήλης και αρχηγός της αποστολής ο Χρήστος Αλεφάντης. Δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων έχουν συμπολίτες μας που βιώνουν τη βία του κοινωνικού αποκλεισμού: άστεγοι, πρώην χρήστες σκληρών ουσιών, που τώρα βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης, πρόσφυγες αιτούντες άσυλο και πωλητές περιοδικών δρόμου.
 
Στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που ξεκινά την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Πόζναν της Πολωνίας, θα λάβουν μέρος 64 ομάδες από ισάριθμες χώρες απ' όλα τα σημεία του πλανήτη (Αυστραλία, Καμπότζη, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Κιργιζία, Ελβετία κ.ά.) με κύριο στόχο όχι να “σηκώσουν την κούπα”, αλλά κυρίως όλοι μαζί να βάλουν ένα γκολ στη φτώχεια και στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Την έναρξη της διοργάνωσης θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη παρέλαση των αποστολών στο κέντρο του Πόζναν, με τη βόλτα αυτή να αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του τουρνουά. Το Σάββατο 10 Αυγούστου, θα γίνει η κλήρωση των ομίλων και η Εθνική μας ομάδα θα μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση των αγώνων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνεται μια εβδομάδα μετά, την Κυριακή 18 του μηνός.
 
Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα των Αστέγων συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά σ' αυτή την παγκόσμια διοργάνωση. Στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή, το 2007 στην Κοπεγχάγη, είχε ανακηρυχτεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ήθους. Ακολούθησαν οι συμμετοχές της Μελβούρνης (2008), του Μιλάνου (2009), του Ρίο ντε Τζανέιρο (2010), του Παρισιού (2011) και του Μεξικού (2012).
 
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteios
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 27 Μάΐου οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων
Στις κάλπες στις 27 Μαΐου οι μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 27 Μάΐου οι εκλογές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων
ekloges
Λήμνος: Μετωπική σύγκρουση παρατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με φόντο το καταστατικό και τις κάλπες
Στο μικροσκόπιο οι εκλογές της Λήμνου μετά από επίσημη ένσταση
Λήμνος: Μετωπική σύγκρουση παρατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με φόντο το καταστατικό και τις κάλπες
διονύσης τεμπονέρας
Παραιτήθηκε ο Τεμπονέρας από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Οδεύει προς το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Τίτλοι τέλους στη σχέση Τεμπονέρα - ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης και το ραντεβού με τον Τσίπρα
Παραιτήθηκε ο Τεμπονέρας από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Οδεύει προς το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα