golearn-engl_970-250
Thumbnail
Εντός δεκαπέντε ημερών περίπου θα μετακινηθούν προς όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ τριακόσιοι (300) από τους τριακόσιους σαράντα (340) γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων για το 2013.  

Συναυλία διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη του "Αγία Βαρβάρα" και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του "Πατησίων", αύριο το απόγευμα

Αυτό δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα", κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο μερών, χωρίς, πάντως, να δώσει επαρκείς διευκρινίσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δυτικής Αττικής. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε, απλώς, αορίστως λόγο για μετατροπή του "Αγία Βαρβάρα" σε κόμβο πολυδυνάμων ιατρείων, σύμφωνα με όσα μεταφέρει από τη σχετική συζήτηση το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε επίσης από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του "Αγία Βαρβάρα" να καταθέσουν άμεσα τα βιογραφικά σημειώματά τους, καθώς, εάν δεν τα καταθέσουν, θα πάρουν την άγουσα για την έξοδο από το ΕΣΥ και το Δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα" καταγγέλλει "την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που, μετά τις πρόσφατες συναντήσεις μας με τον σύλλογο εργαζομένων, μας ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα καταργηθεί και θα γίνει πολυδύναμα ιατρεία και θα πάψει να υφίσταται σαν νοσοκομείο".
Στην ίδια ανακοίνωση, το Δ.Σ. του σωματείου αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων: "Το νοσοκομείο μας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (ορθοπεδική, παιδιατρική, γυναικολογική, πνευμονολογική, κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής".

Δεν έχει σχέδιο στα χέρια του ο υπουργός...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις σχετικά με το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" χωρίς να έχει στα χέρια του το σχετικό σχέδιο το οποίο ετοιμάζει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου... Το μόνο σχέδιο το οποίο έχει στη διάθεσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκείνο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.
Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας ότι το σχέδιο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας για τα μικρά νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου θα υποστεί αλλαγές σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουν οι δύο ΥΠΕ του Λεκανοπεδίου...
Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαβεβαιώσει κατ' επανάληψη ότι δεν πρόκειται να δώσει το τελικό σχέδιο στη δημοσιότητα και, συνεπώς, δεν πρόκειται να προχωρήσει στις fast track αλλαγές τις οποίες επιδιώκει, εάν δεν ενημερώσει προηγουμένως τους δημάρχους των διαφόρων περιοχών...

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο νοσοκομείων
Το σωματείο των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα" διοργανώνει αύριο το απόγευμα μουσική συναυλία, μπροστά στην πύλη του ιδρύματος, για τη σωτηρία του νοσοκομείου, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αθήνας "Πατησίων", στην οδό Χαλκίδος, στα Άνω Πατήσια, στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

 

/www.avgi.gr/

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foititikes_ekloges-aei
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές προαναγγέλλει το υπουργείο Παιδείας - Σφοδρές αντιδράσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα για το νέο...
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές