Thumbnail
Εντός δεκαπέντε ημερών περίπου θα μετακινηθούν προς όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ τριακόσιοι (300) από τους τριακόσιους σαράντα (340) γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων για το 2013.  

Συναυλία διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη του "Αγία Βαρβάρα" και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του "Πατησίων", αύριο το απόγευμα

Αυτό δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα", κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο μερών, χωρίς, πάντως, να δώσει επαρκείς διευκρινίσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δυτικής Αττικής. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε, απλώς, αορίστως λόγο για μετατροπή του "Αγία Βαρβάρα" σε κόμβο πολυδυνάμων ιατρείων, σύμφωνα με όσα μεταφέρει από τη σχετική συζήτηση το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε επίσης από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του "Αγία Βαρβάρα" να καταθέσουν άμεσα τα βιογραφικά σημειώματά τους, καθώς, εάν δεν τα καταθέσουν, θα πάρουν την άγουσα για την έξοδο από το ΕΣΥ και το Δημόσιο.
Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα" καταγγέλλει "την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που, μετά τις πρόσφατες συναντήσεις μας με τον σύλλογο εργαζομένων, μας ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα καταργηθεί και θα γίνει πολυδύναμα ιατρεία και θα πάψει να υφίσταται σαν νοσοκομείο".
Στην ίδια ανακοίνωση, το Δ.Σ. του σωματείου αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων: "Το νοσοκομείο μας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (ορθοπεδική, παιδιατρική, γυναικολογική, πνευμονολογική, κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής".

Δεν έχει σχέδιο στα χέρια του ο υπουργός...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις σχετικά με το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" χωρίς να έχει στα χέρια του το σχετικό σχέδιο το οποίο ετοιμάζει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου... Το μόνο σχέδιο το οποίο έχει στη διάθεσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκείνο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.
Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας ότι το σχέδιο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας για τα μικρά νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου θα υποστεί αλλαγές σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουν οι δύο ΥΠΕ του Λεκανοπεδίου...
Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαβεβαιώσει κατ' επανάληψη ότι δεν πρόκειται να δώσει το τελικό σχέδιο στη δημοσιότητα και, συνεπώς, δεν πρόκειται να προχωρήσει στις fast track αλλαγές τις οποίες επιδιώκει, εάν δεν ενημερώσει προηγουμένως τους δημάρχους των διαφόρων περιοχών...

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο νοσοκομείων
Το σωματείο των εργαζομένων στο "Αγία Βαρβάρα" διοργανώνει αύριο το απόγευμα μουσική συναυλία, μπροστά στην πύλη του ιδρύματος, για τη σωτηρία του νοσοκομείου, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αθήνας "Πατησίων", στην οδό Χαλκίδος, στα Άνω Πατήσια, στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

 

/www.avgi.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα