Thumbnail
Με αποδέκτη τον πρωθυπουργό τα μέλη της κυβέρνησης και την ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε και τους υπόλοιπους δημάρχους να πράξουν αναλόγως .

Ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), οι 25 από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας συνυπέγραψαν κοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους.

Την επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατέθεσε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

 
Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως αναμένεται η συνυπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της Χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό.
 
efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θάνος Ασκητής
Θάνος Ασκητής: «Έξι στους δέκα άντρες σε μακροχρόνιο γάμο αυτοϊκανοποιούνται κρυφά»
Θάνος Ασκητής: Έξι στους δέκα άντρες με 10-15 χρόνια γάμου αυνανίζονται κάθε βράδυ κρυφά από τις γυναίκες τους
Θάνος Ασκητής: «Έξι στους δέκα άντρες σε μακροχρόνιο γάμο αυτοϊκανοποιούνται κρυφά»
Ισραήλ στη Eurovision
Eurovision 2025: Κύμα αντιδράσεων από πρώην διαγωνιζόμενους - Zητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Εντάσεις πριν τη Eurovision 2025: Στο στόχαστρο η συμμετοχή του Ισραήλ – Κύμα αντιδράσεων από πρώην διαγωνιζόμενους
Eurovision 2025: Κύμα αντιδράσεων από πρώην διαγωνιζόμενους - Zητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ