Thumbnail
Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.

Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

Έπειτα από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.
 
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
 
Έρευνα για ευθύνες τρίτων
 
Επίσης, με πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο διαβιβάζει αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και κάθε άλλου υπευθύνου της τράπεζας για το τραγικό συμβάν.
 
Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων στελεχών της τράπεζας τόσο για τον θάνατο των τριών όσο και για τη σωρεία των σωματικών βλαβών σε βάρος άλλων εργαζομένων. Όπως είχε αναφέρει στην πρότασή της, οι κατηγορούμενοι «μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου».
 
Η εισαγγελέας μάλιστα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι «ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα, το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί, όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα».
 
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν, ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.
 
 
in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
panepistimio-thessalias.jpg
Φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενάντια στις διαγραφές - Παρουσία αστυνομίας και απειλές για συλλήψεις
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι κινητοποιήσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με αστυνομική παρουσία και απειλές για συλλήψεις, πειθαρχικά και διώξεις....
Φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενάντια στις διαγραφές - Παρουσία αστυνομίας και απειλές για συλλήψεις
sxoleio
Στο νοσοκομείο μητέρα και μαθήτρια μετά από έντονο επεισόδιο στη Λαμία
Άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο 17χρονων στο κέντρο της πόλης – Η ένταση ξεκίνησε από το σχολείο και κλιμακώθηκε στον δρόμο
Στο νοσοκομείο μητέρα και μαθήτρια μετά από έντονο επεισόδιο στη Λαμία