Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail

Με όχημα τη μουσική και όσα το παιδί μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για δεύτερη φορά εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού.

Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό» είναι το θέμα του εργαστηρίου που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ενώ για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγήςΑραβέλλα Μπαμπασίκα - Αναστασάκη μαζί με μια ομάδα μουσικών, προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, το παιδί καλείται μέσα από τη μουσική να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να τραγουδήσει, να παίξει και να ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.
Ένα ακόμη δομικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας των παιδιών, τα οποία θα συνεργαστούν με στόχο την προετοιμασία μιας διαδραστικής συναυλίας μουσικής. Μιας μουσικής γιορτής όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές θα είναι τα ίδια. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ” όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, όπου ο γονέας μπορεί να είναι από απλός παρατηρητής μέχρι ενεργά συμμέτοχος σε όλες τις δραστηριότητες. Το ρόλο θα τον επιλέξει ο ίδιος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 7. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.
Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 213 0178034
 
 
«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό » στη Στέγη
 
Πηγή: Το Βήμα
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση