pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail

Με όχημα τη μουσική και όσα το παιδί μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για δεύτερη φορά εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού.

Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό» είναι το θέμα του εργαστηρίου που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ενώ για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγήςΑραβέλλα Μπαμπασίκα - Αναστασάκη μαζί με μια ομάδα μουσικών, προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, το παιδί καλείται μέσα από τη μουσική να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να τραγουδήσει, να παίξει και να ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.
Ένα ακόμη δομικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας των παιδιών, τα οποία θα συνεργαστούν με στόχο την προετοιμασία μιας διαδραστικής συναυλίας μουσικής. Μιας μουσικής γιορτής όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές θα είναι τα ίδια. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ” όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, όπου ο γονέας μπορεί να είναι από απλός παρατηρητής μέχρι ενεργά συμμέτοχος σε όλες τις δραστηριότητες. Το ρόλο θα τον επιλέξει ο ίδιος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 7. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.
Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 213 0178034
 
 
«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό » στη Στέγη
 
Πηγή: Το Βήμα
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

fysiki_agogi
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής προανήγγειλε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση