Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Συμπαράσταση στους διωκόμενους συναδέλφους μας (αιρετούς) Π. Βαϊνά – Γ. Χρόνη

     Σε λίγες ημέρες δικάζονται οι συνάδελφοί μας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης, επειδή με την ιδιότητα του αιρετού στα Υπηρεσιακό Συμβούλιο τήρησαν τις δεσμεύσεις τους ενώπιον των Γενικών  Συνελεύσεων των Συλλόγων Π. Ε. της Γ΄ Αθήνας, και υπηρέτησαν τις αποφάσεις των Συλλόγων σε ό, τι αφορά την  αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά υποψηφίων Διευθυντών. Ταυτόχρονα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής οι δύο συνάδελφοι αιρετοί με την κατηγορία της « παράβασης καθήκοντος » και το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

 

    Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) όφειλε να έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του Πειθαρχικού Δικαίου για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος), όπως αυτό διαμορφώθηκε με το μνημονιακό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όχι να αρκείται  σε  « δημοκρατικές εκκλήσεις » δια στόματος του Υπουργού Παιδείας προς τους δικαστικούς λειτουργούς και τα υπηρεσιακά συμβούλια ζητώντας να « ανταποκριθούν » σ’ αυτήν συγκαλύπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη της κυβέρνησής του.

       Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη διατήρηση του αυταρχικού και « τρομοκρατικού » Νέου Πειθαρχικού Δικαίου είναι μεγάλη.

Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων αιρετών  Παντελή Βαϊνά και  Γιώργου Χρόνη από κάθε πειθαρχική, διοικητική και ποινική δίωξη.

   Η άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παράβαση καθήκοντος .

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους συναδέλφους μας (αιρετούς) Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες – μέλη του συλλόγου μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους αιρετούς με την παρουσία τους στην συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Νοέμβρη  ώρα 10π.μ.  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής,  Τσόχα 15-17.

   Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμμετάσχει στην κινητοποίηση απαιτώντας την παύση των διώξεων των συναδέλφων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Σινάνης
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
Κωνσταντίνος Σινάνης: Ο Δήμαρχος-μαχητής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – «Νίκησα τον όγκο, προσέχετε την πρόληψη»
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
εκπαίδευση
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή
Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς φορείς που κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή
Ο νεαρός μαθητής Μάνθος χορεύει ζεϊμπέκικο στο Σύνταγμα
Σύνταγμα: Το viral ζεϊμπέκικο μαθητή μετά την παρέλαση που «γκρέμισε» το TikTok (βίντεο)
Πάνω από 1 εκατ. προβολές για τον νεαρό Μάνθο - Η χορευτική ομάδα του Αλέξανδρου Μούσουλου έστησε ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι
Σύνταγμα: Το viral ζεϊμπέκικο μαθητή μετά την παρέλαση που «γκρέμισε» το TikTok (βίντεο)