iliakos-thermosifonas
Εντός του έτους τέσσερα επιδοτούμενα προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σειρά επιδοτούμενων προγραμμάτων για μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκηρύσσει εντός του έτους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Πρόκειται για τα προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα

Ειδικότερα:

  • Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Ήδη έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει τον απαιτούμενο "ηλεκτρικό χώρο" στο δίκτυο διανομής ενώ είναι έτοιμη η πλατφόρμα υποδοχής των αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος είναι η προκήρυξη έως τον Ιανουάριο.
  • Για το πρόγραμμα "Αλλάζω συσκευή" αναμένεται έγκριση από τις Βρυξέλλες προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι επιλαχόντες, πέρα από εκείνους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. "Όσο υπάρχουν επιλαχόντες θα προσπαθούμε να βρίσκουμε κονδύλια", ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
  • Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. Ευρώ. Στόχος επίσης είναι η προκήρυξη ως το τέλος του έτους.
  • Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος "Εξοικονομώ για επιχειρήσεις", ύψους 200 εκατ. Ευρώ από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
Η νέα εποχή των Γενικών Αρχείων: Ψηφιοποίηση, στήριξη και σχολικά προγράμματα υπόσχεται η Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
viasmos
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τη βρήκαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί – 4 διαφορετικές εκδοχές έδωσε κατηγορούμενος
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί