νοσοκομείο
Που τοποθετούνται οι νέοι τραυματιοφορείς

Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 500 νέους τραυματιοφορείς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την αποσυμφόρηση των εφημεριών και την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), οι 500 τραυματιοφορείς θα στελεχώσουν τόσο τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όσο και τα υπόλοιπα τμήματα των νοσοκομείων της χώρας. Από αυτούς, οι 232 τοποθετούνται άμεσα σε ΤΕΠ, ενώ οι υπόλοιποι 268 προορίζονται για τη γενική κάλυψη αναγκών.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Τα νοσοκομεία με τις περισσότερες τοποθετήσεις:

  • ΠΑΓΝΗ Αττικόν και Ευαγγελισμός: από 21 τραυματιοφορείς

  • Γ. Γεννηματάς: 20 τραυματιοφορείς

  • Γ.Ν. Νίκαιας: 19

  • ΚΑΤ και Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ΕΕΣ: 17

  • Σισμανόγλειο, Άγιος Σάββας: 10

  • Άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής λαμβάνουν από 1 έως 9 τραυματιοφορείς, με διασπορά και σε παιδιατρικά και ογκολογικά ιδρύματα.

Ψηφιακή ιχνηλάτηση ασθενών: Επεκτείνεται το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι»

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών – γνωστό και ως «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» – σε 14 νοσοκομεία έως τις 15 Ιουλίου 2025.

Η εφαρμογή ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει εγκατασταθεί σε 100 νοσοκομεία πανελλαδικά, με στόχο τη βελτίωση της οργάνωσης, της παρακολούθησης της πορείας των ασθενών και της αποτελεσματικότερης ανταπόκρισης του υγειονομικού προσωπικού.

Τα 14 νοσοκομεία που εντάσσονται στη νέα φάση:

  • Ευαγγελισμός

  • Λαϊκό

  • Γεννηματάς

  • ΚΑΤ

  • Σισμανόγλειο

  • Αμαλία Φλέμινγκ

  • Άγιος Σάββας

  • Άγιοι Ανάργυροι

  • Ρίο

  • Γιάννενα

  • Κάρπαθος

  • Παίδων Πεντέλης

  • Παίδων Αγία Σοφία

  • Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Η εφαρμογή της ψηφιακής ιχνηλάτησης αναμένεται να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις εντός των νοσοκομείων, να ενισχύσει τη διαφάνεια και να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα για την καθημερινή λειτουργία των δομών. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, με απώτερο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

750 ευρώ έκτακτο επίδομα σε 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και άνεργους - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΕΔΩ

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: 450 Διορισμοί στο Υπ.Πολιτισμού ΧΩΡΙΣ πτυχίο - Αιτήσεις εδώ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
οπεκε
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»