δικαστήριο 1
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME NEWS
Πώς θα κάνετε αίτηση

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) δημοσίευσε τον διαγωνισμό για την εισαγωγή 173 σπουδαστών στη Σχολή. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως:

 1. Διοικητικής Δικαιοσύνης, 68 θέσεις, ως εξής:
  - 5 θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας
  - 5 θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  - 58 θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
 2. Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, 61 θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου.
 3. Εισαγγελέων, 44 θέσεις παρέδρων εισαγγελίας

Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο των εξετάσεων θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη εντός του μηνός Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα από την 1η Δεκεμβρίου έως την 20η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Σχολής αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα υπεύθυνων δηλώσεων, από σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώνονται το αργότερο μέχρι και την 22α Δεκεμβρίου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Τα στάδια του διαγωνισμού

Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο  στάδια. Το πρώτο στάδιο, το οποίο διεξάγεται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει γραπτή εξέταση. Η γραπτή αυτή εξέταση περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα, που εξετάζονται ανά ημέρα, ως ακολούθως:

 1. Κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης: α) Γενική νομική παιδεία, β) πρακτικό με έμφαση στο διοικητικό δίκαιο και το συνταγματικό δίκαιο ή το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γ) πρακτικό με έμφαση στο δίκαιο διοικητικών διαφορών ουσίας, δ) πρακτικό με έμφαση στο συνταγματικό δημοσιονομικό δίκαιο, το ουσιαστικό και δικονομικό δημοσιονομικό δίκαιο και ε) ξένη γλώσσα.
 2. Κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης: α) Γενική νομική παιδεία, β) πρακτικό με έμφαση στο αστικό δίκαιο, στο εμπορικό δίκαιο και στην πολιτική δικονομία, γ) πρακτικό με έμφαση στο αστικό δίκαιο και στην πολιτική δικονομία, δ) πρακτικό με έμφαση στο ποινικό δίκαιο και στην ποινική δικονομία και ε) ξένη γλώσσα.
 3. Κατεύθυνση Εισαγγελέων: α) γενική νομική παιδεία, β) πρακτικό με έμφαση στο ποινικό δίκαιο και στην ποινική δικονομία, γ) πρακτικό με έμφαση στο ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο, δ) πρακτικό με έμφαση στο αστικό δίκαιο και στην πολιτική δικονομία που αφορά στην κατεύθυνση των εισαγγελέων και ε) ξένη γλώσσα.

Το δεύτερο στάδιο, το οποίο διεξάγεται από την 1η Δεκεμβρίου έως την 20ή Δεκεμβρίου στην Αθήνα, περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων σε αντικείμενα, στα οποία αυτοί εξετάστηκαν γραπτώς, πλην της ξένης γλώσσας και επιπροσθέτως, στο αντικείμενο του ευρωπαϊκού δικαίου.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»