ΑΣΕΠ
Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; - Προκλήσεις και προκαταλήψεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) διοργανώνει το 3ο Διεπιστημονικό συνέδριό του για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. (εγγραφές: 08:15 π.μ.) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).

Στο Συνέδριο θα επιχειρηθεί η προσέγγιση της έννοιας της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και η ανάδειξη όλων των στοιχείων που τη διαμορφώνουν και θα αναζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το δημόσιο μπορεί να καταστεί εργοδότης επιλογής για να προσελκύσει το ικανότερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό. Γύρω από αυτό το ερώτημα, που τίθεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο συνεδρίου στη χώρα μας, θα αναπτυχθεί διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών.

Οι επιμέρους συνεδρίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του δημοσίου τομέα ως εργοδότη επιλογής, τη χρήση καινοτόμων στρατηγικών και νέων τεχνολογιών ως εργαλείων της ταυτότητας εργοδότη στο δημόσιο και τα στοιχεία της μετάβασης στο νέο πρότυπο. Σε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν εμπειρίες και καλές πρακτικές ενώ θα αναζητηθούν τα χαρακτηριστικά της αμφίδρομης σχέσης εργοδότη και εργαζομένου στη δημόσια διοίκηση.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ οι Εκδόσεις Σάκκουλα επιμελήθηκαν τα εικαστικά του συνεδρίου.

H είσοδος για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία θα είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών του σε πραγματικό χρόνο από το κανάλι του ΑΣΕΠ στο YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.asep.gr/conference2024  

Email επικοινωνίας: [email protected]

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ορεινη ποδηλασια
Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη αγώνων ορεινής ποδηλασίας ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχ. έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη αγώνων ορεινής ποδηλασίας ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Νετανιάχου με στρατιωτικούς μιλάει, πίσω σημαία του Ισραήλ
Ισραήλ: Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει το «OK» για την εξόντωση Λαριτζανί και Σολεϊμανί
Νεκροί σε στοχευμένα πλήγματα στο Ιράν οι Λαριτζανί και Σολεϊμανί, σύμφωνα με τον Ισραέλ Κατς – Θρίλερ με τη στάση της Τεχεράνης
Ισραήλ: Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει το «OK» για την εξόντωση Λαριτζανί και Σολεϊμανί
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Ολικός ανασχεδιασμός σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ - Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών
ΙΕΠ: Συγκροτήθηκαν οι ομάδες εργασίας για τη νέα Εθνική Στρατηγική 2024-2030 – Τι αλλάζει σε συνδιδασκαλία, πρώιμη παρέμβαση και καθήκοντα ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΙΕΠ: Ολικός ανασχεδιασμός σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ - Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών
metatheseis
Εκπαιδευτικοί: Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 19 Μαρτίου οι μεταθέσεις στην Πρωτοβάθμια
Στην τελική ευθεία τα αποτελέσματα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Όλες οι εξελίξεις για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ και ειδικές κατηγορίες στη Δευτεροβάθμια
Εκπαιδευτικοί: Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 19 Μαρτίου οι μεταθέσεις στην Πρωτοβάθμια