ΑΣΕΠ
Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; - Προκλήσεις και προκαταλήψεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) διοργανώνει το 3ο Διεπιστημονικό συνέδριό του για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. (εγγραφές: 08:15 π.μ.) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).

Στο Συνέδριο θα επιχειρηθεί η προσέγγιση της έννοιας της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και η ανάδειξη όλων των στοιχείων που τη διαμορφώνουν και θα αναζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το δημόσιο μπορεί να καταστεί εργοδότης επιλογής για να προσελκύσει το ικανότερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό. Γύρω από αυτό το ερώτημα, που τίθεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο συνεδρίου στη χώρα μας, θα αναπτυχθεί διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών.

Οι επιμέρους συνεδρίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του δημοσίου τομέα ως εργοδότη επιλογής, τη χρήση καινοτόμων στρατηγικών και νέων τεχνολογιών ως εργαλείων της ταυτότητας εργοδότη στο δημόσιο και τα στοιχεία της μετάβασης στο νέο πρότυπο. Σε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν εμπειρίες και καλές πρακτικές ενώ θα αναζητηθούν τα χαρακτηριστικά της αμφίδρομης σχέσης εργοδότη και εργαζομένου στη δημόσια διοίκηση.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ οι Εκδόσεις Σάκκουλα επιμελήθηκαν τα εικαστικά του συνεδρίου.

H είσοδος για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία θα είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών του σε πραγματικό χρόνο από το κανάλι του ΑΣΕΠ στο YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.asep.gr/conference2024  

Email επικοινωνίας: [email protected]

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο

Το "μυστικό" επίδομα των 300€ με τους χιλιάδες δικαιούχους - 750 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα