ΑΣΕΠ
Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; - Προκλήσεις και προκαταλήψεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) διοργανώνει το 3ο Διεπιστημονικό συνέδριό του για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας ελκυστικός εργοδότης; Προκλήσεις και προκαταλήψεις», την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. (εγγραφές: 08:15 π.μ.) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη).

Στο Συνέδριο θα επιχειρηθεί η προσέγγιση της έννοιας της «ταυτότητας εργοδότη» στη δημόσια διοίκηση και η ανάδειξη όλων των στοιχείων που τη διαμορφώνουν και θα αναζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το δημόσιο μπορεί να καταστεί εργοδότης επιλογής για να προσελκύσει το ικανότερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό. Γύρω από αυτό το ερώτημα, που τίθεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο συνεδρίου στη χώρα μας, θα αναπτυχθεί διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και διεθνών οργανισμών.

Οι επιμέρους συνεδρίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του δημοσίου τομέα ως εργοδότη επιλογής, τη χρήση καινοτόμων στρατηγικών και νέων τεχνολογιών ως εργαλείων της ταυτότητας εργοδότη στο δημόσιο και τα στοιχεία της μετάβασης στο νέο πρότυπο. Σε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν εμπειρίες και καλές πρακτικές ενώ θα αναζητηθούν τα χαρακτηριστικά της αμφίδρομης σχέσης εργοδότη και εργαζομένου στη δημόσια διοίκηση.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ οι Εκδόσεις Σάκκουλα επιμελήθηκαν τα εικαστικά του συνεδρίου.

H είσοδος για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία θα είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών του σε πραγματικό χρόνο από το κανάλι του ΑΣΕΠ στο YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.asep.gr/conference2024  

Email επικοινωνίας: [email protected]

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δούκας
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
Τσικνοπέμπτη 2026: Γλέντι και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή των Κορδελάτων της Νάξου
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
παραστρατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Στέφανος Παραστατίδης: Το Λύκειο πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και η μάθηση να επιστρέψει στο επίκεντρο
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Γιάννης Μότσιος
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Ο Γιάννης Μότσιος ανήκε σε μια γενιά που δεν διάβασε την Ιστορία μόνο στα βιβλία, αλλά τη βίωσε στο σώμα της. Και ίσως γι’ αυτό η πανεπιστημιακή του...
Πέθανε ο Πανεπιστημιακός Γιάννης Μότσιος: Ο πανεπιστημιακός που κουβάλησε την Ιστορία στην αίθουσα
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
Την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο κήρυξε από την Βουλή η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Κάλεσμα σε Εθνικό Διάλογο για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο