ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
90 επιχειρήσεις με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη 15-16 Σεπτεμβρίου

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει τις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο 15-16 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ (26ης Οκτωβρίου 48, 54627), από τις 10:00 έως τις 18:00, με τη συμμετοχή 90 επιχειρήσεων που προσφέρουν περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας. 

Πρόκειται για την 20η αντίστοιχη εκδήλωση της ΔΥΠΑ, που διοργανώνεται για τέταρτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων τη οικονομίας, όπως πληροφορικής, χονδρικής και λιανικής πώλησης, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, ψυχαγωγίας, logistics, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καλωδίων, τσιμέντου, ανελκυστήρων, συσκευασιών, χαρτιού, επίπλου, δομικών προϊόντων, καλλυντικών, υφάσματος και ένδυσης, μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, έργων, μονώσεων, μεταλλικών κατασκευών, αλουμινοκατασκευών, κ.ά.

Ενδεικτικά, οι ειδικότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις αφορούν: ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, χημικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, γεωλόγους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, υπαλλήλους ποιοτικού ελέγχου, γεωπόνους, βιολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, συντηρητές, μηχανουργούς και τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων,  ηλεκτροσυγκολλητές, μηχανικούς και ηλεκτρολόγους οχημάτων, επιπλοποιούς-ξυλουργούς, εργάτες γενικών καθηκόντων,  νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, συμβούλους εξυπηρέτησης πελατών, προσωπικό κουζίνας, σέρβις και καθαριότητας, software developers, IT support, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, graphic designers, στελέχη marketing και λογιστηρίου, οδηγούς, αποθηκαρίους, κ.ά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση:
https://www.eventora.com/el/Events/imeres-karieras-dypa-thessaloniki-2023-09

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ σε ειδικό χώρο (info corner).

Επιπλέον, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν 4 εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού, για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης, τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα και τη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου.  Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη κατόπιν επιτόπιας εγγραφής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΕΠΑΣ Μαθητείας & ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Νέα Εποχή - Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο», με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη,  στελεχών της ΔΥΠΑ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ημερίδων, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας AppInterN (Apprenticeship Inter-Network), που αποτελεί μια ακόμη καινοτομία της ΔΥΠΑ. 

Η πλατφόρμα φιλοξενεί τρία εθνικά Career Hubs (ελληνικό, ιταλικό και ισπανικό) και σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση εκπαιδευόμενων και αποφοίτων των σχολών της ΔΥΠΑ με τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους με κατάλληλες δεξιότητες. Αντίστοιχα, διευκολύνει την αναζήτηση εργασίας από τους αποφοίτους, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση: https://www.appintern.eu/ 

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ βρίσκονται στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr και για τη ΜΕΜΜΕ στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/memme

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Bio3 Forum 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
«Ορισμένα από τα παράπονα που διατυπώθηκαν ήταν δικαιολογημένα»: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται προβλήματα στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»