Αλέξης Τσίπρας
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Αποφάσισε να πετάξει λευκή πετσέτα»

Στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει στραμμένο το βλέμμα του ο γαλλικός Τύπος. Εστιάζοντας στο ότι επέλεξε, όπως συνήθως, να μην βάλει γραβάτα τα ΜΜΕ της Γαλλίας τονίζουν ότι «είχε θλιμμένο βλέμμα».

«Χωρίς γραβάτα, ως συνήθως, και με ένα θλιμμένο βλέμμα στο πρόσωπό του, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος που κατείχε επί δεκατέσσερα χρόνια, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» επεσήμανε η Monde.

Την ίδια στιγμή η οικονομική εφημερίδα Les Échos, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία οδυνηρή οπισθοδρόμηση», υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας, 48 ετών σήμερα, αποφάσισε να «πετάξει λευκή πετσέτα» και προκήρυξε εκλογές εντός του κόμματός του, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

«Κλείνει την αριστερή παρένθεση»

«Στην Ελλάδα, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την “αριστερή παρένθεση”» τιτλοφορείται, τέλος, η ανταπόκριση της Liberation από την Αθήνα.

«Η απόφαση παραίτησης Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα- ήταν ένας μικρός σεισμός στο ελληνικό πολιτικό τοπίο» συμπληρώνει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dioxeis
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσουν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, το μέλος του Δ.Σ. Ακρίτας Καλούσης, ο πρώην γραμματέας του Δ.Σ....
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
κερκυρα δικη
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για το αποτέλεσμα της δίκης των μελών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας!
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης