ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΔΥΠΑ και εργαζομένων για τα στοιχεία ανεργίας - «Ο ΟΑΕΔ δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις»

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΔΥΠΑ και εργαζομένων για στοιχεία ανεργίας, με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ να κάνει λόγο για «fake στοιχεία» προκαλώντας την απάντηση της ΔΥΠΑ.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ (που ονομάζεται Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ) το βράδυ της Δευτέρας 15/5, η Διοίκηση αναφέρει πως «η διοίκηση της ΔΥΠΑ διαθέτει άμεση πρόσβαση και σε πραγματικό χρόνο στο μητρώο ανέργων. Είναι λυπηρό να μην το γνωρίζουν αυτό οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων. Τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας που ανακοινώθηκαν χτες αντλήθηκαν απευθείας από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, ενώ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύγκριση με προηγούμενα έτη προήλθαν απευθείας από την Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ».

Συμπληρώνει πως «πως, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν όχι απλά δεν είναι «fake» αλλά στην πραγματικότητα πιο «real» δεν γίνεται (και με την έννοια του αληθινού αλλά και με την έννοια του πραγματικού χρόνου). Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα να μην παραπληροφορούν τους πολίτες και να μην χρησιμοποιούν «πιασάρικους» και αποπροσανατολιστικούς όρους όπως το «fake» γιατί ενδέχεται να τους γυρίσει «boomerang».

«Όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, τα στοιχεία του Απριλίου θα δημοσιευτούν στις 19 Μαΐου σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.Τέλος, ανακοινώνουμε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023 και ώρα 14:25 ανέρχεται στις 858.321, μειωμένος κατά 1.305 σε σχέση με χτες, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία», προσθέτει.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η οποία κάνει λόγο για fake στοιχεία:

Για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023, ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά.

Σα να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442!!!

Παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που υποτιθέμενα μειώθηκαν στους 492.200 και που υποτιθέμενα αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014(τον Ιανουάριο του 2014 οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548!!!)

Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων:

-Από που αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς;

-Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος!

1.035.580 οι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία δημοσιευμένα (Μάρτιος 2023) στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,6%, του εργατικού δυναμικού!!!

Επισημαίνουμε τέλος πως ο ΟΑΕΔ έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των ανέργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις.

Η αρχική ανακοίνωση ΔΥΠΑ:

Ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ μειώθηκε στους 859.626, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011. Επίσης, ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μειώθηκε στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014. 

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ανέργους, την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για νέους, τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και την απόκτηση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pontiakos_ellinismos
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού
«Ένας τρόπος υπάρχει για να μπορούν οι νεότερες γενιές να συνδεθούν με τον Πόντο κι αυτός ο τρόπος είναι η γνώση. Η γνώση της ιστορίας και του...
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού
βιβλία, τετράδια, σπιράλ, τράπεζα θεμάτων
«Δημιουργούμε μαθαίνοντας»: 1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου
Στη διημερίδα θα προβληθούν τα έργα των μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της πόλης του...
«Δημιουργούμε μαθαίνοντας»: 1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου