Προσωπικός βοηθός: Πάνω από 1.800 αιτήσεις στην Αττική- Στα 1.200 ευρώ η αμοιβή τους
400 άτομα έχουν ήδη εκπαιδευτεί δωρεάν για να αναλάβουν τα καθήκοντα τους ως Προσωπικοί Βοηθοί

Διευκρινίσεις για τον προσωπικό βοηθό έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 100,3.

Όπως ανέφερε όλα τα άτομα με αναπηρία πάνω από 67% μεταξύ 16 έως 65 ετών μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν αίτηση για προσωπικό βοηθό, με εισόδημα έως 80.000 ευρώ  υπογραμμίζοντας πως από την προηγούμενη Τετάρτη το πρόγραμμα επεκτάθηκε  σε όλη την Ελλάδα.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 11 Ιουνίου και ώρα 23:59, τα άτομα με αναπηρία, που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Αντίστοιχα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, πατώντας εδώ.

Μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, συμμετέχουν σε ειδική εκπαίδευση, που παρέχεται δωρεάν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και να επιλεγούν από τους ωφελούμενους με αναπηρία.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής για την Αττική έχουν γίνει 1800 αιτήσεις ενώ σε λιγότερο από μια εβδομάδα, έχουν γίνει  1.000 αιτήσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Όπως επισήμανε η κυρία Μιχαηλίδου, στην Αττική έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση για προσωπικοί βοηθοί 400 άτομα και κατά μέσο όρο ο προσωπικός βοηθός θα πάρει 1.200 ευρώ καθαρά το μήνα. Η πληρωμή γίνεται απευθείας με εργόσημο ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και συνταξιούχοι. 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

photo
Η φωτογραφία που ανέβηκε στο Διαδίκτυο και μπλόκαρε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα
Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος και επιστήμονας Gaurav Agrawal ανέβασε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο - δεν περίμενε ότι θα κατέστρεφε εκατομμύρια κινητά...
Η φωτογραφία που ανέβηκε στο Διαδίκτυο και μπλόκαρε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα
glOSSA
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»
«Προσδοκούμε από το Ι.Ε.Π. να εισακούσει τις απόψεις των ειδικών επί του γνωστικού αντικειμένου αλλά και να μην επιτρέψει να υιοθετηθεί μια γλωσσικά...
«Μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή της»