δικαστήρια διαγωνισμός
Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα για τον διαγωνισμό του ΕΣΔΙ για τα Δικαστήρια! Δείτε παράλληλα που θα βρείτε όλη την ύλη μαζί με online tests

Το ενδιαφέρον για τον γραπτό διαγωνισμό που αφορά μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων στα δικαστήρια της χώρας είναι τεράστιο καθώς σε αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και απόφοιτοι λυκείου

Βεβαίως από τους Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως και τους απόφοιτους λυκείου θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω πρόσθετα τυπικά προσόντα

Οι πιο εύκολες πιστοποιήσεις που μπορούν να πάρουν είναι οι πιστοποιήσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού goLearn. Μάλιστα η Πιστοποίηση Αγγλικών είναι η μόνη που προλαβαίνετε να την πάρετε ΠΡΙΝ κλείσουν οι αιτήσεις από το σπίτι σας και μέσω ηλεκτρονικού τεστ στον υπολογιστή σας! Δείτε εδώ για τα Αγγλικά και δείτε εδώ για τους υπολογιστές.

Το πρόγραμμα του Διαγωνισμού για τις 311 θέσεις

 

Οι γραπτές εξετάσεις του πρώτου σταδίου του εισαγωγικού διαγωνισμού για την επιλογή εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη στις 22 και 23 Απριλίου 2023.

Τα εξεταστικά κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (www.esdi.gr).

Το πρόγραμμα του γραπτού διαγωνισµού ορίσtηκε ως εξής:

  • Σάββατο  22-4-2023, ώρα 10.00΄:  Οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν.4798/2021] (Α΄68) ως ισχύει, και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν.4938/2022] (Α΄109) ως ισχύει.
  • Σάββατο 22-4-2023,  ώρα 17.30΄ : Θέμα Γενικής Παιδείας
  • Κυριακή 23-4-2023,  ώρα 10.00΄ : Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

Επιπλέον ορίσθηκαν τα εξής:

Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Μετά την πάροδο μίας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων.

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

Κατά τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Επίσης, μπορούν να φέρουν μαζί τους ασχολίαστους κώδικες και οποιοδήποτε νομοθέτημα, σχετικό με την εξεταστέα ύλη.

Απαγορεύεται στους υποψηφίους, µε ποινή αποκλεισμού από την εξέταση, να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή άλλες συναφείς ηλεκτρονικές συσκευές και οποιοδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λπ.) και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης. Οι προαναφερόμενες ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα παραδίδονται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στους επιτηρητές.

Ποια είναι η ύλη και που μπορείτε να την βρείτε;

Όλη την ύλη μαζί με τεστ ερωτήσεις και απαντήσεων σε πρόγραμμα μίνι εξ αποστάσεως προετοιμασίας την παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn σε όλη την Ελλάδα στη χαμηλότερη τιμή για όσους θέλουν να πετύχουν στο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα το golearn παρέχει όλο το εκπαιδευτικό υλικό για τις ενότητες που θα εξεαστείτε τις οποίες μπορείτε να τις δείτε παρακάτω

  • Θέματα Γενικής Παιδείας
  • Οργάνωση & Λειτουργία Δικαστηρίων-Εισαγγελιών (Ν. 4798/2021, Ν. 4938/2022)
  • Στοιχεία Δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 250 ΕΥΡΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Έρχονται 2 μεγάλες και 2 μικρές προκηρύξεις με πάνω από 5.000 θέσεις

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoliko.jpg
Καλλιτεχνικά σχολεία: Εξίσωση δωρεάν μεταφοράς μαθητών με τα Μουσικά και εγκαιρη κάλυψη κενών
Επιστολές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προς το Υπουργείο Παιδείας
Καλλιτεχνικά σχολεία: Εξίσωση δωρεάν μεταφοράς μαθητών με τα Μουσικά και εγκαιρη κάλυψη κενών