ΑΣΕΠ
Οι ειδικότητες που ζητούνται στην 1Κ/203 προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr εκδόθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 1Κ/2023 του ΑΣΕΠ, η οποία είναι πρώτη προκήρυξη που «τρέχει» για φέτος, εκτός γραπτού διαγωνισμού, το ΑΣΕΠ και προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 52 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, Οι ειδικότητες που ζητούνται στην 1Κ/203 προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι οι εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

  • ΠΕ Πληροφορικής
  • ΠΕ Μηχανικών
  • ΠΕ Νομικών

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

  • ΤΕ Πληροφορικής

Υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 08:00 το πρωί και λήγει την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 ώρα 14:00. 

Εντός του διαστήματος αυτού οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, αφού έχουν προμηθευτεί το ειδικό παράβολο των τριών ευρώ που περιγράφεται στην προκήρυξη.

Αναλυτικά η προκήρυξη

Το proson.gr υπενθυμίζει ότι, εκτός της 1Κ/2023, στο Εθνικό Τυπογραφείο έχει σταλεί και η 1Ε/2023, η οποία προβλέπει την επιλογή συνολικά 22 μελών, στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.), με πενταετή θητεία.

Εκτός των δύο παραπάνω προκηρύξεων, τρέχουν οι αιτήσεις συμμετοχής στον γραπτό διαγωνισμό που προβλέπει την κάλυψη 311 θέσεων δικαστικών γραμματέων, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια.

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα

Εκτός των απαραίτητων τίτλων σπουδών, οι υποψήφιοι, για ορισμένες από τις θέσεις, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μερικά ακόμα πρόσθετα προσόντα, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εν λόγω προκήρυξη. Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα θέσεων, ορισμένοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής ή πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;