Άνοιξε το myBusinessSupport για τις εκκρεμότητες επιστρεπτέας προκαταβολής
Οι δικαιούχοι μπορούν να ανεβάσουν τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my Business Support της ΑΑΔΕ

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή myBusiness Support της ΑΑΔΕ με την οποία επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που έλαβαν από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι δικαιούχοι μπορούν από χθες 01 Φεβρουαρίου να ανεβάσουν τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my Business Support της ΑΑΔΕ. Θα παραμείνει ανοιχτεί έως τις 31 Μαΐου.

Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου.

Οι επιχειρήσεις με εκκρεμμότητες χάνουν το δικαίωμα της επιπλέον έκπτωσης 15% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής του ποσού, αλλά ισχύουν οι εκπτώσεις ανάλογα με τις ζημιές που είχαν την περίοδο της πανδημίας. Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει τα εξής: – Σε περίπτωση μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών οι υπόχρεοι μπορούν να το πράξουν από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 31η Μαΐου 2023 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «mybusinesssupport».

Για τα ποσά που βεβαιώθηκαν η προθεσμία καταβολής παρατείνεται έως την 30ή Ιουνίου 2023. Σε περίπτωση βεβαίωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης διατήρησης εργαζομένων διενεργείται εκ νέου υπολογισμός με την ευνοϊκή ρύθμιση του περασμένου Νοεμβρίου, που ορίζει ότι θα πρέπει η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης να είναι μικρότερη κατά λιγότερο από μία μονάδα (έναντι του μηδενός που ίσχυε) σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση.

Εφόσον μετά τον επανυπολογισμό της υποχρέωσης διατήρησης εργαζομένων και την παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Μαΐου 2023 για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκύπτει ότι τηρήθηκαν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

 Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν:

  •  Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών, είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφανίζεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Το ανωτέρω δεν απαιτείται στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και στην περίπτωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
  •  Επιπλέον, εάν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, να βεβαιώνει ότι τα τελευταία δύο έτη: ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και ο δείκτης κάλυψης χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0. – Ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προαύλιο σχολείου
Σοκ στη Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο όταν πάτησε διακόπτη για να ανοίξει το φως
Αναστάτωση στο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας μετά το περιστατικό που έστειλε μαθήτρια στο νοσοκομείο — Τι καταγγέλλουν οι γονείς για τις συνθήκες ασφάλειας
Σοκ στη Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο όταν πάτησε διακόπτη για να ανοίξει το φως
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για διαγραφές φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί - Έλεγχος στα ΑΕΙ για την εφαρμογή του»
«Εμείς ως υπουργείο θα ελέγξουμε εάν τηρήθηκε η εφαρμογή του νόμου από την πλευρά των Πανεπιστημίων», σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για διαγραφές φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί - Έλεγχος στα ΑΕΙ για την εφαρμογή του»