ΑΣΕΠ
«Συνεπώς, το να περάσει κανείς τη βάση στα δύο "μαθήματα" είναι το πρώτο βήμα για μια πρόσληψη αλλά όχι το τελευταίο»

Με αφορμή τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο Πρόεδρος Θάνος Παπαϊωάννου, δήλωσε σε δημοσίευσή του στο Facebook ότι «πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατάταξης υποψηφίων». Επιπλέον ήθελε να διευκρινίσει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα Δελτία Τύπου του ΑΣΕΠ, ώστε να βρουν τα τεστ δεξιότητας και την εξεταστέα ύλη. Τέλος ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους».

Δείτε την σχετική δημοσίευση: 

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ της ημερομηνίας του πανελλήνιου διαγωνισμού (4 Μαρτίου) θα ήθελα, υπό τύπον περισσότερο υπενθύμισης παρά ενημέρωσης:

α) να διευκρινίσω ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατάταξης των υποψηφίων. Με άλλα λόγια όσοι περάσουν τη βάση θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα σε προκηρύξεις των αναφερόμενων στην προκήρυξη κλαδο-ειδικοτήτων που θα ακολουθήσουν την έκδοση της βαθμολογίας για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός. Η βαθμολογία τους θα προσαυξάνεται με τυχόν μεταπτυχιακά/διδακτορικά και εμπειρία (η τελευταία, ανεξαρτήτως συνάφειας).

Συνεπώς, το να περάσει κανείς τη βάση στα δύο "μαθήματα" είναι το πρώτο βήμα για μια πρόσληψη αλλά όχι το τελευταίο.

β) Να παρακινήσω τους υποψηφίους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα δελτία τύπου που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9.12.2022 και στις 23.1.2023 με οδηγίες και  παραδείγματα για τα τεστ δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

γ) Επίσης, να ανατρέξουν στο δελτίο τύπου του ΑΣΕΠ (19,.12.2023) στην ιστοσελίδα της Αρχής όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα νομοθετικά κείμενα που αναφέρονται στην εξεταστέα ύλη, όπως ισχύουν με τις τροποποιήσεις τους και συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας, τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων και τον νόμο για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλικιωμένη εκπαιδευτικός
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
Το ζήτημα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δυσκολίες στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε τουριστικές και ακριβές περιοχές
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
Εκπαιδευτικοί: Τι ισχύει με τις αναθέσεις μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά 2025/26
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
δασκάλα
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά
Τι θα λαμβάνουν μετά τις κρατήσεις οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις στα σχολεία φέτος
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ στο alfavita.gr: Το μικρό αυτοκίνητο που αλλάζει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης
Στο περίπτερο του alfavita.gr, οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών παρουσιάζουν το πρωτοποριακό τους έργο και...
Η ομάδα Vroom του ΑΠΘ στο alfavita.gr: Το μικρό αυτοκίνητο που αλλάζει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης