ΑΣΕΠ
«Συνεπώς, το να περάσει κανείς τη βάση στα δύο "μαθήματα" είναι το πρώτο βήμα για μια πρόσληψη αλλά όχι το τελευταίο»

Με αφορμή τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο Πρόεδρος Θάνος Παπαϊωάννου, δήλωσε σε δημοσίευσή του στο Facebook ότι «πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατάταξης υποψηφίων». Επιπλέον ήθελε να διευκρινίσει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα Δελτία Τύπου του ΑΣΕΠ, ώστε να βρουν τα τεστ δεξιότητας και την εξεταστέα ύλη. Τέλος ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους».

Δείτε την σχετική δημοσίευση: 

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ της ημερομηνίας του πανελλήνιου διαγωνισμού (4 Μαρτίου) θα ήθελα, υπό τύπον περισσότερο υπενθύμισης παρά ενημέρωσης:

α) να διευκρινίσω ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατάταξης των υποψηφίων. Με άλλα λόγια όσοι περάσουν τη βάση θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα σε προκηρύξεις των αναφερόμενων στην προκήρυξη κλαδο-ειδικοτήτων που θα ακολουθήσουν την έκδοση της βαθμολογίας για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός. Η βαθμολογία τους θα προσαυξάνεται με τυχόν μεταπτυχιακά/διδακτορικά και εμπειρία (η τελευταία, ανεξαρτήτως συνάφειας).

Συνεπώς, το να περάσει κανείς τη βάση στα δύο "μαθήματα" είναι το πρώτο βήμα για μια πρόσληψη αλλά όχι το τελευταίο.

β) Να παρακινήσω τους υποψηφίους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα δελτία τύπου που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9.12.2022 και στις 23.1.2023 με οδηγίες και  παραδείγματα για τα τεστ δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

γ) Επίσης, να ανατρέξουν στο δελτίο τύπου του ΑΣΕΠ (19,.12.2023) στην ιστοσελίδα της Αρχής όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα νομοθετικά κείμενα που αναφέρονται στην εξεταστέα ύλη, όπως ισχύουν με τις τροποποιήσεις τους και συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας, τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων και τον νόμο για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγκαλιά
Οι άνθρωποι είναι...
Κι αν αύριο δεν ξυπνούσες από το ξυπνητήρι σου, αλλά από τις σειρήνες του πολέμου θα το άντεχες;
Οι άνθρωποι είναι...
Κολάζ με φωτογραφίες φοιτητών και στο βάθος αμφιθέατρο πανεπιστημίου
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Η επιστροφή στα θρανία ως πράξη υπέρβασης – Συγκλονιστικές ιστορίες ζωής από ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι η δίψα για γνώση δεν γνωρίζει ημερομηνία...
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία