amazon
Βρετανία: Για πρώτη φορά απεργούν οι εργαζόμενοι στην Amazon

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Amazon απεργούν σήμερα σε μονάδα αποθήκευσης του αμερικανικού κολοσσού στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία, ζητώντας καλύτερους μισθούς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για την επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Amazon απεργούν σήμερα στο Κόβεντρι, πάνω από το 98% μεταξύ αυτών στηρίζουν την κινητοποίηση», ανέφερε σε ανάρτησή του το συνδικάτο GMB, με μια φωτογραφία των απεργών.

Οι εργαζόμενοι στην Amazon είχαν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ζητώντας καλύτερους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο καλοκαίρι, ειδικότερα σε μονάδα αποθήκευσης στο Τίλμπερι, στο ανατολικό Λονδίνο, αλλά τότε δεν επρόκειτο επίσημα για απεργία, καθώς για κάτι τέτοιο χρειάζεται να προηγηθούν ορισμένες διαδικασίες, όπως ψηφοφορία μεταξύ των υπαλλήλων.

Ο βουλευτής και πρώην ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία όπου εργαζόμενοι κρατούσαν πλακάτ του συνδικάτου GMB με το σύνθημα «Αξίζουμε περισσότερο» ή «Η εκμετάλλευση των εργαζομένων της Amazon πρέπει να σταματήσει. Στηρίζω τους εργαζομένους στην Amazon, δεν είναι ρομπότ.

«Ένας εργαζόμενος σε αποθήκη της Amazon χρειάζεται πάνω από 8 εβδομάδες δουλειάς για να βγάλει αυτά που βγάζει ο διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο», ανέφερε ο Κόρμπιν στην ανάρτησή του, προσθέτοντας «Κάνουν απεργία για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες» εργασίας.

Αξιωματούχος του συνδικάτου GMB σε ερώτηση του BBC τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται σήμερα με 10 λίρες την ώρα και δεν μπορούν να ζήσουν με αυτό το επίπεδο μισθού. Ζητούν 15 λίρες, υποστηρίζοντας ότι ένας ψηφιακός κολοσσός όπως η Amazon έχει τα μέσα να το πράξει.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Υλοποίηση ενδοσχολικού σεμιναρίου Erasmus+ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας
«Βασικός στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα ισότητας των φύλων, η αναγνώριση και αποδόμηση των έμφυλων...
Υλοποίηση ενδοσχολικού σεμιναρίου Erasmus+ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας
αυτοκινητα
Νέο «χαράτσι» για τους οδηγούς: Υποχρεωτικός ετήσιος έλεγχος καυσαερίων για όλα τα ΙΧ
Αλλάζει το καθεστώς με την κάρτα καυσαερίων – Πού θα γίνεται ο έλεγχος και τι πρόστιμα προβλέπονται
Νέο «χαράτσι» για τους οδηγούς: Υποχρεωτικός ετήσιος έλεγχος καυσαερίων για όλα τα ΙΧ
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση για τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2026-2027 - Μέχρι τις 27 Μαρτίου η νέα προθεσμία
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση για τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά