Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 3.630 μονίμων στην πυροσβεστική.
Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 2, του άρθρου 1, αναφέρει: «Συνιστώνται, πλέον των υφιστάμενων, 3.630 οργανικές θέσεις πυροσβεστικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 θέσεις κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων».
Διαβάστε το νέο ΦΕΚ ΕΔΩ.
Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις
Η προκήρυξη για το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει ηλικιακά κριτήρια.
Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:
- Αθλητικές δοκιμασίες
- Υγειονομικές εξετάσεις
- Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)
Και με απολυτήριο λυκείου οι προσλήψεις
Υπενθυμίζουμε ότι τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και η Πυροσβεστική, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.
Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».
Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ εδώ με μόνο 200 ευρώ
ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ
ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!
ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις