ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Πώς εκτοξεύονται οι πιθανότητες διορισμού για όσους έχουν αποφασίσει να δώσουν στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τι δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από ευρύ κόσμο

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο.  Με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουμε θα λέγαμε πως για πολύ κόσμο δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο τι ισχύει με αυτό το διαγωνισμό και για ποιες θέσεις αναφέρεται!

Πώς ωφελούνται όσοι θα δώσουν τελικά στις εξετάσεις

Οι "γκρίζες ζώνες" του Διαγωνισμού που φρενάρουν προς το παρόν ένα κομμάτι του κόσμου να συμμετάσχει εκτοξεύουν τις πιθανότητες διορισμού για αυτούς που θα συμμετάσχουν.

Όσοι δεν δώσουν εκτοξεύουν τις πιθανότητες διορισμούς για όσους πετύχουν στο Διαγωνισμό

Στην πραγματικότητα όσο πιο λίγοι συμμετάσχουν και περάσουν στη δεξαμενή των επιτυχόντων έχουν τεράστιες πιθανότητες να διοριστούν σε κάποια από τις χιλιάδες θέσεις που θα ανοίξουν το 2023 και το 2024 και στις οποίες θα μπορούν να κάνουν αίτηση ΜΟΝΟ οι επιτυχόντες.

Με το ένα πόδι στο διορισμό πιάνοντας απλά τη βάση

Αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να είναι έτσι, οι πρώτοι συμμετέχοντες θα είναι από τους τυχερούς καθώς εάν πιάσουν την βάση (55 μονάδες) θα βρίσκονται με το ένα πόδι στο διορισμό.

Τι δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό για το πώς θα γίνονται οι διορισμοί στο δημόσιο

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός δεν αφορά συγκεκριμένες θέσεις! Αφορά όλους τους Διορισμούς Π.Ε. και Τ.Ε. που θα γίνουν για τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα σε δήμους, φορείς, υπουργεία, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ

Όποια προκήρυξη θέσεων βγει μετά το διαγωνισμό, δικαίωμα διεκδίκησης για τα δύο επόμενα χρόνια θα έχει αυτός ο οποίος έχει πάρει μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό με κριτήριο τη βαθμολογία. 

Αυτούς που θα έχει μάλιστα να ανταγωνιστεί θα είναι μόνο όσοι πέρασαν και όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ίδια θέση και όχι όλη την Ελλάδα δυνητικά όπως γινόταν με τις προκηρύξεις.

Δεν βλέπω πουθενά την ειδικότητά μου ενώ είπαν ότι αφορά όλα τα πτυχία

Παρότι δεν βλέπετε πουθενά την ειδικότητά σας στην προκήρυξη εφόσον είστε πτυχιούχος ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορείτε να συμμετάσχετε και να διεκδικήσετε με αξιώσεις διορισμό.

Πέρα από τις πιο "συγκεκριμενοποιημένες" ειδικότητες όπως π.χ. μηχανικός ή περιβαλλοντολόγος υπάρχουν και οι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 407 και 507 που είναι οι Διοικητικοί υπάλληλοι τις οποίες ειδικότητες μπορούν να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ολα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ αντίστοιχα

Συγκεκριμένα δείτε το απόσπασμα

ειδικότητες ΑΣΕΠ

Δουλεύω, έχω παιδιά δεν μπορώ να ξανά μπω σε τάξη και να προετοιμαστώ σαν να δίνω Πανελλήνιες

Το πρώτο πράγμα που ακούμε από τους ενδιαφερόμενους είναι πως έχουν πολύ πιεσμένο πρόγραμμα και δεν μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία σύγχρονης (ζωντανής) παρακολούθησης με όρους σχολικής τάξης σε κάποιο φροντιστήριο!

Και αυτό σε ένα βαθμό είναι απολύτως κατανοητό. Όταν έχεις φτάσει κοντά στα 40 με διάφορες υποχρεώσεις και με μια εντατικοποιημένη ζωή είναι πολύ δύσκολο να κάτσεις σε μια καρέκλα και ένα θρανίο και να παρακολουθείς έναν καθηγητή

Πώς θα κάνετε ασύγχρονη προετοιμασία χωρίς να πιεστείτε από άποψη χρόνου

Η μόνη στην Ελλάδα εξ αποστάσεως προετοιμασία που τελεί υπό την εποπτεία ομ.καθηγητή Πανεπιστημίου και έχει και τη χαμηλότερη τιμή είναι η εξ αποστάσεως και ασύγχρονη προετοιμασία του εκπαιδευτικού οργανισμού goLearn.

Με το πρόγραμμα να είναι εξ ολοκλήρου e-learning μπορείτε να διαβάζετε όποτε θέλετε εσείς!

Η προετοιμασία του μεγαλύτερου φορέα κατάρτισης ενηλίκων στην Ελλάδα πραγματοποιείται με ασύγχρονο τρόπο ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν ενήλικες που έχουν πολλές υποχρεώσεις (δουλειά, παιδιά κλπ).

Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να διαβάζουν όποτε αυτοί θέλουν χωρίς να υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την ύλη της προκήρυξης παρέχοντας την στον εκπαιδευόμενο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει μέσα σε μίκρο χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί και να πετύχει

Αυτή την περίοδο τρέχει έκπτωση πάνω από 50% για όσους κάνουν αιτήσεις

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Πάρτε την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες

VOUCHER ΑΝΕΡΓΩΝ 1000 ΕΥΡΩ: Ξεκινήστε εδώ για την ΑΤΤΙΚΗ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για όλο το δημόσιο: Όλη η ύλη εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τάξη
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»
Η «νέα γραμμή επιλέγει» να «ξεσκαρτάρει» το Γενικό Λύκειο, κοινώς να το «ελαφρώσει», σαν μια επιχείρηση που θέλει να απαλλαγεί από το προσωπικό της.
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»