ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για τις προσλήψεις Εμπειρογνωμόνων στο υπ. Εξωτερικών
Μέχρι πότε οι αιτήσεις στον γραπτό διαγωνισμό για μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Εξωτερικών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ σχετικά με την διενέργεια διαγωνισμού για την πλήρωση 5 κενών οργανικών θέσεων στον εισαγωγικό βαθμό του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ειδικότητες 

  1. Αεροναυτιλιακά - Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (I.M.O)
  2. Αναπτυξιακή Πολιτική και Οικονομική Συνεργασία
  3. Ε.Ε. - Εξωτερικές Σχέσεις
  4. Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, με έμφαση στη χρηματοοικονομική ανάλυση και τη λογιστική παρακολούθηση αναπτυξιακών έργων
  5. Μετανάστευση και Άσυλο

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022.

Στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι αξιολογούνται, κατόπιν γραπτής και προφορικής εξέτασης, σε θέματα σχετικά με την ειδικότητα της προκηρυσσόμενης θέσης. Κατά την προφορική εξέταση, αξιολογείται επίσης η αναλυτική, συνθετική και κριτική ικανότητα των υποψηφίων, οι γνώσεις και η εμπειρία τους και εκτιμάται η δυνατότητα τους να ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων της θέσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, μπορούν να υποβάλλουν την ειδική αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], με θέμα «Για τον διαγωνισμό του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων» μέχρι και την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Σύμφωνα με την προκήρυξη στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Η έλλειψη μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Είναι γεγονός ότι πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτ με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη
Αν και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθομιλουμένη, υπάρχουν ελληνικές αποδόσεις που περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της.
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη
Τροχαια
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ
Πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο που ρυθμίζει την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους, με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να επιβάλλει σκληρότερες...
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ
κλοπή
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
Με μια απλή συσκευή παρεμβολής, οι κλέφτες μπλοκάρουν το κλείδωμα και εκμεταλλεύονται την απροσεξία των οδηγών
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές