ΑΣΕΠ διαγωνισμός εξετάσεις
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ "Γίγαντας" που θα δημιουργεί μια τεράστια δεξαμενή υποψηφίων

Ο Πανελλήνιος γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ αποτελεί το πρώτο θέμα των ημερών καθώς μέσω της δεξαμενής θα αφορά σχεδόν την πλειοψηφία των μόνιμων διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο.

Στην πραγματικότητα όποιος θα θέλει να διορισθεί για τα επόμενα 2 χρόνια θα πρέπει να έχει δώσει στον Διαγωνισμό και να μπει στη Δεξαμενή

Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις το Μάρτιο στις ενότητες:

α) γλωσσικός συλλογισμός
β) αριθμητικός συλλογισμός
γ) παραγωγικότητα στην εργασία
δ) γενικές γνώσεις

Οι επιτυχόντες θα μπουν σε μία δεξαμενή όπου μέσω αυτής θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις στις προκηρύξεις που βγαίνουν

Πρακτικά θα αφορά όλα τα Πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και χιλιάδες θέσεις σε όλη την Ελλάδα σε δήμους, φορείς, περιφέρειες, υπουργεία κλπ

Φτιάχνεται δεξαμενή "γίγαντας" μέσω του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με τις δηλώσει του Υπουργού Μάκη Βορίδη αλλά και της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή έρχονται σημαντικές αλλαγές στο πρώτο πανελλήνιο γραπτός διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων στο δημόσιο.

Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά θα είναι μία ενιαία, υποχρεωτική γραπτή διαδικασία, τύπου πανελλαδικών εξετάσεων, στην οποία θα υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι για θέσεις στο Δημόσιο.

Τι αλλάζει και γιατί εκτοξεύεται το ενδιαφέρον;

Η μεγάλη αλλαγή στον διαγωνισμό έχει να κάνει με οτι πλέον θα εκδίδεται μία και μόνο πρόσκληση, η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς, δηλαδή, να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Έτσι δημιουργείται μία δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι θα αξιοποιηθούν όταν προκύψει θέση, ξεπερνώντας τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων.

Ποιο είναι το κορυφαίο φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα που μοριοδοτεί 40.000 ενήλικες κάθε χρόνο!

Ο κορυφαίος οργανισμός προετοιμασίας - μοριοδότησης ενηλίκων που ενδιαφέρονται να πετύχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να μοριοδοτηθούν για το δημόσιο είναι το goLearn.

Κάθε χρόνο προετοιμάζει 40000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν μέσω ΑΣΕΠ, προκηρύξεων και πινάκων ενώ παράλληλα έχει τεράστια εμπειρία στην επιμόρφωση λόγω συνεργασίας με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους ακαδημαϊκούς.

Κάθε δευτέρα ξεκινάει το εξ αποστάσεως 3μηνο πρόγραμμα προετοιμασίας (+ 2 μήνες επαναλήψεις και ανοικτή πλατφόρμα έως τις εξετάσεις)

Κάντε αίτηση εδώ και προλάβετε την έκπτωση έως 50%

Χιλιάδες οι προσλήψεις

Όπως είπε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 και του 2023 και εκτίμησε ότι πιθανώς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις για τα έτη 2022- 2023, «κάτι που στον χρονοπρογραμματισμό προσλήψεων θα έχει επιτευχθεί για πρώτη φορά» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου, στον γραπτό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας μπορείτε να βρείτε εδώ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gabriil-sakellaridis.jpg
Σακελλαρίδης: Μαύρη τρύπα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θλίβουν όσα συμβαίνουν
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια «μαύρη τρύπα» που ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς
Σακελλαρίδης: Μαύρη τρύπα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θλίβουν όσα συμβαίνουν