ελληνική δημοκρατία υπουργείο εσωτερικών
Θα χρειάζεται για τους διορισμούς μόνο απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ (Τίτλος ΔΕ)

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις των διορισμών που θα γίνουν την επόμενη περίοδο καθώς και την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν 4.881 θέσεις μόνιμων σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, Πυροσβεστική

Οι μόνιμοι διορισμοί για θέσεις ΔΕ έλαβαν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα γίνουν εντός του 2023

Για τις θέσεις αυτές θα απαιτείται μόνο απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε το "Πρόγραμμα Προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2023".

Οι περισσότερες θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προορίζονται, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη,  "για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ".

Οι 4.881 θέσεις για ΔΕ συμπεριλαμβάνονται στις 17.942 μόνιμες προσλήψεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για το επόμενο έτος.

Από αυτές, οι 15.641 προσλήψεις εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), εκ των οποίων οι 3.155 για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (περιλαμβάνονται 1.700 ΕΠΟΠ), 2.265 στους δήμους (οι 1.000 στη δημοτική αστυνομία), 1.357 στο υπουργείο Υγείας και 1.230 στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το 2022 είχαν εγκριθεί 23.818 θέσεις, το 2021 12.600 και το 2020 6.075.

θέσεις προσλήψεων ΕΛΑΣ, πυροσβεστική, λιμενικό

Από τις θέσεις που δεν εμπίπτουν στον παραπάνω κανόνα (συνολικά 2.301), οι 1.367 είναι για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, θα εξαλειφθεί χάρη στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ  ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υλοποιηθεί τελικά τον Μάρτιο του 2023 αντί για φέτος, προκειμένου σε αυτόν να συμπεριληφθούν όχι μόνο οι μη υλοποιηθείσες προσλήψεις των εκπαιδευτικών κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ του 2022, αλλά και του 2023.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, από τον διαγωνισμό θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής προκήρυξης, χωρίς να απαιτείται η σημερινή διαδικασία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά περί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του ιδίου έτους. «Για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του Δημοσίου οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στις θέσεις τους την ίδια χρονιά που εγκρίθηκαν οι προσλήψεις από το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο υπουργός.

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για όλο το Δημόσιο τον Μάρτιο - Ή τώρα ή μετά από 2 χρόνια!

Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός για όλο το Δημόσιο τομέα (εκτός από τις προλήψεις εκπαιδευτικών, σωμάτων ασφαλείας κλπ) που θα αφορά χιλιάδες προσλήψεις σε δήμους περιφέρειες, φορείς!

Ο διαγωνισμός αυτός θα γίνεται κάθε δύο χρόνια και για να διορισθείτε στο δημόσιο θα είναι η μόνη σας ευκαιρία τον Μάρτιο ώστε να μπειτε στην δεξαμενή των υποψηφίων

Εδώ μπορείτε να δείτε τις πρώτες 227 ειδικότητες

Πώς θα προλάβετε τον Γραπτό Διαγωνισμό;

Όσοι ενδιαφέρονται στην Ελλάδα να συμμετασχουν στον γραπτό  διαγωνισμό εντάσσονται στο κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας στην Ελλάδα για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως από το GoLearn

Δείτε εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

5125 διορισμοί μέσω Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: Η κορυφαία online προετοιμασία με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα

Ανοικτές οι αιτήσεις για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

teacher
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια εργασιακή κόλαση. Ο σκοταδισμός και η πολιτική ανελευθερία σε όλο της το μεγαλείο!
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!