Από σήμερα ξεκινά η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, ενώ από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα αναπηρίας.
Στις 5 το απόγευμα, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα γίνει η παρουσίαση της νέας διαδικασίας των «Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» και της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας από τους υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι ανάγκες που θα εξυπηρετούνται θα είναι πολλές όπως είναι το να βγαίνουν από το σπίτι, να πηγαίνουν στην δουλειά τους, να πηγαίνουν πανεπιστήμιο, να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο.
Το κράτος αυτό που κάνει είναι αντί να τους δίνει μόνο το επίδομα – συνεχίζει βέβαια κανονικά την παροχή επιδόματος και συνεχίζει και αυξημένο όπως είδαμε από τα μέτρα του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ- αλλά πάνω από αυτό έρχεται το κράτος χρηματοδοτεί τις ανάγκες αυτές.
Προαπαιτούμενο είναι η αναπηρία πάνω από 67%, και αφορά οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και αφορά ηλικίες από 15 εώς 65 ετών.
Οι ώρες που θα έχει κάποιος τον βοηθό θα είναι αποτέλεσμα της συνάντησης που θα γίνει στο σπίτι από μία Τριμελή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα ψυχολόγο, ένα κοινωνικό λειτουργό και έναν εργοθεραπευτή ή φυσιοθεραπευτή.
Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα
Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€
Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη
Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη
Alfavita Newsroom