ΑΕΙ: Προσλήψεις «εξπρές» για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις στα Πανεπιστήμια, με νέα τροπολογία που κατατέθηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες για τον έλεγχο των πιστοποιητικών Covid-19 στα ΑΕΙ

Σε προσλήψεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των πιστοποιητικών φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ, ενόψει του ανοίγματος των ιδρυμάτων και την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, τα δικαιολογητικά θα καταχωρούνται και θα ελέγχονται ψηφιακά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίζεται αισιόδοξη για ένα «ασφαλές άνοιγμα», καθώς, όπως επισημαίνει σε σημερινή της ανάρτηση, «το 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση (ή έχουν νοσήσει), 87% του προσωπικού συνολικά έχει εμβολιαστεί και το 91% των μελών ΔΕΠ».

Άλλωστε, κατατέθηκε χτες -και εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση σήμερα- τροπολογία στη Βουλή για «τη διευκόλυνση με ηλεκτρονικά μέσα της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στις εκπαιδευτικές δομές», η οποία αφορά τον έλεγχο των εγγράφων για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr και την καταχώρηση των δεδομένων στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής σχετικά με τον εμβολιασμό και αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων.

Η τροπολογία, επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα να προβαίνουν τα ΑΕΙ «στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η νέα αυτή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νέο πλαίσιο για ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

loukanika
Λουκάνικα στο Air Fryer με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας – Η απόλυτη συνταγή για εύκολο και γευστικό γεύμα
Μάθετε πώς να φτιάξετε τραγανά λουκάνικα στο air fryer συνοδευμένα από μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Λουκάνικα στο Air Fryer με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας – Η απόλυτη συνταγή για εύκολο και γευστικό γεύμα
παπαδομαρκάκης
Σε εκπαιδευτικές δομές της Κεφαλονιάς βρέθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παπαδομαρκάκης
Η πρώτη του στάση ήταν στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων στο Αργοστόλι
Σε εκπαιδευτικές δομές της Κεφαλονιάς βρέθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παπαδομαρκάκης
Πυρκαγιά στην Εύβοια
Φωτιά στην Αχαΐα: Νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα για τον 25χρονο που κατηγορείται
Ανατροπή στην υπόθεση της πυρκαγιάς στην Αχαΐα – Τι δείχνει το πόρισμα πραγματογνώμονα
Φωτιά στην Αχαΐα: Νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα για τον 25χρονο που κατηγορείται