ΑΕΙ: Προσλήψεις «εξπρές» για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Ανοίγει ο δρόμος για νέες προσλήψεις στα Πανεπιστήμια, με νέα τροπολογία που κατατέθηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες για τον έλεγχο των πιστοποιητικών Covid-19 στα ΑΕΙ

Σε προσλήψεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των πιστοποιητικών φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ, ενόψει του ανοίγματος των ιδρυμάτων και την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, τα δικαιολογητικά θα καταχωρούνται και θα ελέγχονται ψηφιακά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίζεται αισιόδοξη για ένα «ασφαλές άνοιγμα», καθώς, όπως επισημαίνει σε σημερινή της ανάρτηση, «το 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση (ή έχουν νοσήσει), 87% του προσωπικού συνολικά έχει εμβολιαστεί και το 91% των μελών ΔΕΠ».

Άλλωστε, κατατέθηκε χτες -και εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση σήμερα- τροπολογία στη Βουλή για «τη διευκόλυνση με ηλεκτρονικά μέσα της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στις εκπαιδευτικές δομές», η οποία αφορά τον έλεγχο των εγγράφων για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr και την καταχώρηση των δεδομένων στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής σχετικά με τον εμβολιασμό και αποτελεσμάτων εργαστηριακών ελέγχων.

Η τροπολογία, επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα να προβαίνουν τα ΑΕΙ «στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων για συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η νέα αυτή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νέο πλαίσιο για ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών ή Ισπανικών (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επαγγελματα
Αγορά Εργασίας 2025-2035: 2 εκατ. νέες θέσεις και 37 επαγγέλματα με μηδενική ανεργία
Ανακάλυψε ποια 37 επαγγέλματα θα έχουν μηδενική ανεργία έως το 2035- Οι τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην ελληνική αγορά εργασίας....
Αγορά Εργασίας 2025-2035: 2 εκατ. νέες θέσεις και 37 επαγγέλματα με μηδενική ανεργία
Νατάσσα Μποφίλιου: Ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στον Λυκαβηττό
Λυκαβηττός: Η Μποφίλιου τραγούδησε Θεοδωράκη και ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης
Νατάσσα Μποφίλιου: Ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στον Λυκαβηττό και δέχτηκε το πιο θερμό χειροκρότημα
Λυκαβηττός: Η Μποφίλιου τραγούδησε Θεοδωράκη και ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης
αυτοκίνητο σε τροχαίο στην Ποσειδώνος
Καραμπόλα με επτά οχήματα στην Ποσειδώνος– Ουρές εκατοντάδων μέτρων
Επικίνδυνη σύγκρουση τα ξημερώματα στο ρεύμα προς Πειραιά – Ελαφρά τραυματίες και μία σύλληψη μετά από αλκοτέστ
Καραμπόλα με επτά οχήματα στην Ποσειδώνος– Ουρές εκατοντάδων μέτρων